Piyasalarda FED sevinci kısa sürdü

24.08.2012 - 08:35 | Son Güncelleme :

Avrupa`nın ağırkanlı hamlelerinden sıkılan piyasalar yeniden düşüşe geçti

https://i.bigpara.com/i/55big/borsapiyasayabanci.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fed-bej-kitap.jpg">Avrupa`nın ağırkanlı hamlelerinden sıkılan piyasalar yeniden düşüşe geçti.

ABD`den gelen moral bozucu ekonomik verilerin ardından ve Avrupa`daki borç krizinin çözümünün çok ağır ilerlemesinin etkisiyle Asya borsaları ve bakır düştü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 kayıpla bu haftaki kazançlarını silerken, Japonya`nın Nikkei 225 Endeksi ve Hong Kong`un Hang Seng Endeksi de yüzde 1.1 geriledi. Standard&Poor`s 500 Endeks Vadelileri büyük bir değişiklik kaydetmedi. Japonya ve Avustralya`da CDS`ler yükseldi. Güney Kore wonu yüzde 0.2 değer kaybederek 1 haftanın zirvesinden gevşedi. Petrol 2. gününde de düşerken, bakır da yüzde 0.8 gerileyerek bu haftaki kazançlarını azalttı.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD`de Perşembe günü açıklanan istihdam ve tüketici verileri, zayıflığın sürdüğünün sinyalini verdi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bugün ve yarın Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüşecek. Xinhua Haber Ajansı, bir konut bakanlığı yetkilisinin sözlerine dikkat çekerek, Çin`in emlak piyasası kontrollerini genişleteceğini yazdı.

Ekonomik verilerin net bir şekilde oldukça zayıf olduğunu söyleyen Colonial First State Global Asset Management`ın Sidney`deki yatırım piyasaları araştırma müdürü Stephen Halmarick, yapılması gerekenlerin uygulamalarının oldukça fazla olduğunu, son rallilerin de gerçeklerden çok beklentileri yansıttığını belirtti.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi