Piyasalarda bant hareketi devam ediyor…

02.05.2024 - 11:06 | Son Güncelleme :

Dün akşam Fed toplantısını takip ettik. Bu toplantıdan sürpriz bir karar veya açıklama gelmeyeceğini ve piyasalar açısından da bir önemi olmayacağını daha önceden ifade etmiştim. Fed Başkanı Powell beklediğimiz gibi enflasyon riskine vurgu yaparak sıkı duruşun korunacağını ifade etti. Bu konuşmada esansında piyasalarda yukarı ve aşağı dalgalanmalar gördük.


2023 yılının sonlarında, Fed’in bu yıl 6-7 kez faiz indireceğini söyleyenlerin gelinen noktada Fed’in faiz artırımı yapmayacağına sevinecek duruma geldiklerini görüyoruz. Bu durum bizim için kesinlikle sürpriz değil ve beklediğimiz bir durumdu.

Piyasa fiyatlamalarına baktığımızda ise bir yukarı bir aşağı dalgalanmaların sürdüğünü ve çoğu enstrümanın birkaç hafta içerisinde dönüş dolaşıp aynı yerlere geri geldiğini söyleyebiliriz. Bu dengeli piyasa anlayışı bir süre daha devam edecektir. Piyasa ne tam anlamıyla bozuluyor ne da net bir pozitif alan tanıyorlar. Bir yukarı bir aşağı dalgalanma sürecektir. Bu nedenle mevcut piyasa kısa vadeli trade fırsatları sunuyor.

Örneğin Nasdaq endeksi 3 haftadır 17.800 ile 17.000 arasında gidip geliyor. Baskı geldiği zaman hızlı bir alım geliyor. Fakat yukarı tarafta da zorlanıp tekrar baskı geliyor. Dolar endeksi de bu örneklerden biri. Dolar endeksi 3 haftadır aynı yerde duruyor. Kısa süreli olarak düşüş ve yükselişler olsa da dönüp dolaşıp gelinen nokta aynı.

Haberin Devamı

Yukarıda bahsettiğim durum Fed ve diğer merkez bankalarının da işine geliyor. Piyasaları dengede tutarak kendilerine zaman kazanmaya devam ediyorlar. Özetle ; bu sıkıcı diyebileceğimiz piyasa yapısı en azından 12 Haziran’daki Fed toplantısına kadar devam edecektir. Bu süreçte ilgili enstrümanların teknik bandı belirlenerek kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir.

 

Hisse Başarıyla eklendi