“Piyasalara pozitif bir mesaj verdik”

26.05.2015 - 17:34 | Son Güncelleme :

Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani: “Piyasalara pozitif bir mesaj verdik”

https://i.bigpara.com/i/55big/piyasalara_pozitif_mesaj_1.jpg

İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani, İslam Kalkınma Bankası sukukunun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının, Türkiye’nin finans piyasalarındaki güçlenen uluslararası rolüyle ilgili piyasalara pozitif bir mesaj verdiğini söylüyor.

İslam Kalkınma Bankası sukukunun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması ile ilgili sorularımızı yanıtlayan İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olma hedefiyle ilgili de olumlu açıklamalar yaptı.

İslami finans, İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olmasına nasıl katkı sağlayabilir?

Haberin Devamı

2008 krizi ile birlikte geleneksel bankacılık ile ilgili birçok sorunun ortaya çıkması İslami finansa ilgiyi daha da artırdı. Sadece İslam Kalkınma Bankası’nın üyelerinden değil, diğer ülkelerden de güçlü bir talep oldu. Şimdi Borsa İstanbul’da da 6,05 milyar dolarlık Sukuk işleme açıldı. Borsa İstanbul’un hem İslami finansın gelişiminde hem de İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olmasında önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. 

İstanbul küresel bir sukuk piyasası olabilir mi?

Haberin Devamı

Türkiye’nin konumu ve sunduğu imkânlar her bakımdan cazip. İslami finansta da benzer eğilimler göreceğimizi düşünüyorum. Türkiye’nin bu konuda da hızlı bir şekilde büyüyeceğine ve İslam Kalkınma Bankası ile ortaklığının çok daha aktif hale geleceğine inanıyorum.

Borsa İstanbul, Türkiye’de sukuk piyasası hacminin artmasında nasıl bir rol oynayabilir?

İslami finansın büyüme potansiyeli çok yüksek ve bu büyümede borsaların önemli bir rolü olacak. Şu anda Türkiye’de yasal düzenlemeler ve yapısal unsurlar çok daha uygun. Borsa İstanbul ve İslam Kalkınma Bankası’nın birlikte attığı bu adımı oldukça yararlı buluyorum.

 

Hisse Başarıyla eklendi