Piyasalar Telekom`u izledi

28.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Gün boyu Telekom tedirginliğini üzerinden atamayan para piyasaları Telekom Yönetim Kurulu üzerinde uzlaşma sağlanması ile rahatladı


Gün boyu Telekom tedirginliğini üzerinden atamayan para piyasaları Telekom Yönetim Kurulu üzerinde uzlaşma sağlanması ile rahatladı. Üye konusunda uzlaşma sağlandığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre 4+2+1 formülünde uzlaşmaya varıldı. Atama hakları ise 4 MHP, 2 Hazine ve 1 Başbakan Ecevit’te olmak üzere formüle edildiği söylendi.

Para piyasaları, beklenen habere olumlu tepkiyi verdi ve dolar uzlaşma haberinin ardından 1 milyon 255 bin liraya gevşedi. Söz konusu olumlu haberin gelmesinden önce dolar serbest piyasada düne oranla yüksek bir seyir izliyordu. Sabah saatlerinde 1 milyon 260 bin seviyelerinde bulunan dolar öğleden sonra 1 milyon 267 bin liraya kadar yükselmişti.

Tahvil-bono piyasası Telekom`da yaşanan prüzlerle tedirgin olsa da, bu konunun çözüleceğine yönelik beklenti daha ağır bastı ve bileşiklerde sınırlı bir yükseliş gözlendi. Piyasasının aktif kağıdı 7 Kasım 2001 vadeli bono açılışta yüzde 89.63 seviyesini görmüştü. Gün boyunca yüzde 87`li seviyelerde işlem gören söz konusu bono da 177.3 trilyon liralık hacim oluştu.

Fakat yarına valörlü gerçekleşen işlemlerde Telekom Genel Kurulu`nun hala toplanmamış olmaması ve dövizin bir miktar yükselmesi bono cephesine hızlı satışları getirdi. Bono bir ara satışların etkisiyle yüzde 90.33 seviyesine yükseldi. Ancak krizin çözülmesi ile aynı kağıt yüzde 87.25 bileşiğe geriledi. (tradecnet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi