Piyasalar Sezer`e odaklandı

25.01.2002 - 08:54 | Son Güncelleme :

Bankacılar, mali piyasaların Cumhurbaşkanı`nın mali sektöre desteği içeren Bankacılık Yasası hakkındaki tutumuna odaklandığını ifade ediyorlar


Bankacılık Yasa Tasarısı`na ilişkin karara kilitlenen piyasalarda bekleyiş sürüyor. Dün döviz tarafında dalgalı bir seyir izlenirken, sabahtan 1 milyon 370 binli seviyelerde olan dolar, öğleden sonra artan satışla 1 milyon 350 bin/1 milyon 355 bin arasında dengelendi. Bono bileşikleri ise sakin bir havada ve dar bantta işlem gördü.

Bankacılar, mali piyasaların Cumhurbaşkanı`nın mali sektöre desteği içeren yasa hakkındaki tutumuna odaklandığını ifade ederken, bir pürüz çıkması halinde yani yasa veto edilirse, dolar ve faizde bir yükseliş gözlenebileceğini ifade ediyorlar. Ancak, Bankacılık Yasası`nın eninde sonunda onaylanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirildiği söylenen döviz cephesinde, kurun 1 milyon 350 bin seviyelerinde tutunduğu ifade edilirken, bankacılar ciddi alıcı olmadığı taktirde gevşemenin biraz daha sürebileceğini düşünüyorlar.

 

Hisse Başarıyla eklendi