Piyasalar neyi fiyatlayacak?

20.08.2012 - 09:33 | Son Güncelleme :

İç ve dış piyasalarda neler bekleniyor?

https://i.bigpara.com/i/55big/piyasa.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_yabanci951.jpg">Yeni haftada içeride bayram tatili nedeniyle ilk iki işlem gününde İMKB kapalı olurken, gözler ağırlıklı olarak yurtdışı piyasalarda olacak.

Geçtiğimiz haftayı Merkel’in, Draghi’nin açıklamalarını destekleyen açıklamalarının damga vurmasıyla endekslerde zirve seviyeler test edildi.

Drahgi’nin euroyu korumak için her şeyi yapacağız açıklamasına Merkel’in bu ifadenin Avrupa liderlerinin düşüncelerine paralel olduğunu söylemesi Avrupa borsalarını 5 ayın zirvesine çıkarttı. Avrupa Merkez Bankası’nın yeniden harekete geçme ihtimali ABD borsalarında etkili oldu.ABD’de endeksler son 4 yılın zirvesine çıktı. İspanya ve italya 10 yıllık tahvil faizlerinde sert geri çekilme görüldü, Euroda değer kazancı hızlandı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yurtdışında oluşan iyimser havanın etkisiyle içeride İMKB 100 Endeksi, günü 65.758.47 puandan, (%1.30) 842.34 puan artışla tamamladı.

Yeni haftada içeride bayram tatili nedeniyle ilk iki işlem gününde İMKB kapalı olurken, gözler ağırlıklı olarak yurtdışı piyasalarda olacak.

İçeride Pazartesi ve Salı günleri bayram tatili nedeniyle İMKB kapalı olacak. Yurtdışı piyasalarda Pazartesi günü Yunanistan`ın 3,2 milyar euroluk itfası izlenecek.

Salı günü İspanya`nın ihaleleri ve ABD tarafında Atlanta FED Başkanı Lockhart`ın QE3 sinyali verip vermeyeceği takip edilecek.

İçeride piyasaların yeniden açıldığı Çarşamba günü Hazine 423 milyon TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek. Haziran Merkezi Yönetim borç stoku verileri izlenecek. ABD`de ise Temmuz ikinci el konut satışları verisi takip edilecek.

Perşembe günü Çin`den gelen Ağustos ayı öncü imalat PMI verisi, Almanya`da ikinci çeyrek GSYH verisi ve ABD Ağustos öncü imalat sanayi PMI izlenecek.

Cuma günü TCMB PPK özetini yayınlayacak.Ağustos ikinci dönem beklenti anketini göreceğiz.ABD`de ise Temmuz ayı dayanıklı mal siparişleri verisi takip edilecek.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi