Piyasalar bu veriyi bekliyor !

10.03.2017 - 12:20 | Son Güncelleme :

Fed'in 15 Mart'taki faiz kararı öncesi piyasalar Şubat ayı tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_9988.jpg

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR ÖNEMLİ

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci bugünkü rakamlar içerisinde ortalama saatlik kazançların önemli olacağını söyledi. Keresteci "Çünkü istihdam tarafında Fed hedefini uzun zaman önce tutturdu. Ortalama saatlik ücretler piyasa beklentisi olan yüzde 0.3'ün üstünde gelirse piyasa 4 faiz artışını hesaplamaya başlar. Ama yüzde 0.1 veya yüzde 0.2 olursa dolar dünyada değer kaybeder. Çünkü yüzde 100 faiz artışı fiyatlanmışken faiz artış beklentileri gerilerse dolar küresel manada değer kaybeder. " diye konuştu.

##$HABER_1437397$##

DOLAR NE TEPKİ VERİR?

Haberin Devamı

bloomberght'de yer alan habere göre; Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Örnek ise son 2 haftadır Fed yetkililerinin yaptığı açıklamalarla faiz artışının yüzde 100 oranında fiyatlandığını hatırlatarak "190 veya 200 bini aşacak olan veri, Fed'in faiz kararını değiştirmeyecek ama bu yıl için faiz artış beklentisinin 3'ten 4'e çıkmasını sağlayacaktır." dedi.

Örnek beklentiden düşük gelecek verinin doların aleyhine olacağını belirterek,"Bu seviyelerin karşılanmaması piyasada hayal kırıklığı yaratır. Düşük veri gelecek hafta için beklentileri değiştirmez ama yılın genelinde tekrar 3 faiz artışını konuşuruz, bu da dolar aleyhine bir fiyatlamayı beraberinde getirecektir." değerlendirmesini yaptı.

PİYASA BEKLENTİSİ

Haberin Devamı

Fed'in gelecek haftaki faiz kararı öncesinde TSİ 16.30'da açıklanacak tarım dışı istihdamın 200 bin artması bekleniyor. İşsizlik oranının Şubat ayında yüzde 4.8'den yüzde 4.7'ye gerilemesi, ortalama saatlik ücretlerin aylık yüzde 0.3, yıllık yüzde 2.8 artması bekleniyor.

ABD'de Çarşamba günü açıklanan özel sektör istihdamı şubat ayında 298 bin kişi artarak yaklaşık 3 yılın en iyi performansını kaydetmişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi