Piyasalar bu haberle coştu

21.07.2008 - 17:37 | Son Güncelleme :

ABD endekslerinin vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemleri geçen hafta yaşanan yükselişin bugün de devam edebileceğine işaret ediyor

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci598.jpg

ABD endekslerinin vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemleri geçen hafta yaşanan yükselişin bugün de devam edebileceğine işaret ediyor.

Matriks

İlaç sektörünün yıldızı Roche Holdings`in 44 milyar dolara yaklaşan bir fiyata Genentech`i satın almak üzere teklif sunması ve Merck ve Scherıng Plough`un açıklayacağı bilanço rakamlarına ilişkin beklentilerle parlıyor.

Öte yandan Bank of America`nın açıkladığı kar rakamı gecen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de beklentilerin üzerinde bir kar oluşması borsalara yeni bir alım dalgası getirdi.

Bank of America`nın karının beklentilerin üzerinde olması şirketin hisselerini yüzde 9 yukarı taşıdı.

Avrupa borsalarında da bu haberle birlikte alımların arttığı ve endekslerin yüzde 1`in üzerinde değer kazandığı görüldü.

İMKB 39 bine dayandı

Bu olumlu gelişmeler İMKB`ye de olumlu yansıdı. Gün içerisinde 38 bin 924 puana kadar yükselen endeks günü 757 puanlık yükselişle 38 bin 703 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin değer artışı ortalama yüzde 2,00 oldu.

MEHMET ÇOBAN’IN TEKNİK ANALİZ YORUMUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

Hisse Başarıyla eklendi