Piyasa Yorumu /Eti Yatırım

13.05.2009 - 09:27 | Son Güncelleme :

Vadeli borsaların pozitif görünümü nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 33.200 (0.5%) civarından başlamasını bekliyoruz

https://i.bigpara.com/i/55big/
ABD borsalarının dünü toparlanarak tamamlamasının yanı sıra Uzak doğu ve vadeli borsaların pozitif görünümü nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 33.200 (0.5%) civarından başlamasını bekliyoruz.

Çin`in stoklarını artırmak maksadıyla petrol talebini sürdürmesi, bu doğrultuda petrol fiyatlarındaki yükselişin enerji hisselerini desteklemesi, endekslerde ağırlığı olan teknoloji hisselerine gelen alımlar, tüketim ürünleri ve sağlık hisselerindeki yükselişler, son saate kadar değer kaybeden (GM`in iflas haberi, 6 yöneticinin hisse satışı + pozitif veri akışı yoktu) ABD borsalarının fonlardan gelen talebin etkisiyle toparlanmasına yardımcı oldu.

ABD`li yatırım kuruluşlarının oluşturulan sanal pozitif havadan destek alarak son günlerde devamlı şirketler için hedef fiyatları yükseltmelerine karşılık, ABD ekonomisinin ne şekilde büyüyeceğinin ekonomistler tarafından hala tartışılıyor olmasını da göz önünde bulundurarak şu anki koşullarda yapılan hedef fiyat yükseltmelerinin gerçekçi ve doğru olmadığını düşünüyoruz (hangi ekonomik büyümeye göre varsayımlar ne şekilde oluşturuldu?). Piyasa psikolojisinin olumluya dönmeye başlaması ile geçen yükselişe inanmayan ve bu doğrultuda harekete katılmayan nakitteki fonların daha yeni pozisyon açmaya başlaması ise bu raporları destekler mahiyette endekslere güç veriyor.

Her ne kadar bu hareketlerin doğru olmadığını düşünsek de, akıntıya karşı kürek çekmektense kısa vadede temkinli iyimser olmak gerektiğini de söylüyoruz. Bugün bölgesel FED Başkanlarının konuşmalarının yanı sıra perakende satışlar verisi (Beklenti: 0.1%) gün boyunca izlenecektir. Saat 15.30`daki perakende satışlar verisi ABD ekonomisi açısından oldukça önemli bir gösterge olduğu için verinin iyi / kötü gelmesi endekslerin yönünü doğrudan tayin edecektir.

Destekler: 32.500 - 31.500, dirençler: 33.600 - 34.000
 

Hisse Başarıyla eklendi