Piyasa Vergiyi Kabullenmiyor.

16.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :



Yatirim fonlarina vergi avantajinin saglanmasina karsin, borsaya yonelik bir gelismenin olmamasi,piyasada `haksizlik` olarak nitelendiriliyor.
Gecen hafta aciklanan yeni vergi yasasinda yatirim saglanmasi piyasada olumlu karsilanirken, ait vergi mevzuatinin degisebilcegi yonunde umutlari arttirdi. Piyasaya para girisinin olmamasi genel anlamda bakildiginda ortaya koyuyor.Su anda piyasaya yuzde 12 stopaj oranini kabullenmis gorunuyor. Bono faiz oranlari 92-95 araliginda ancak,piyasada 95-98 araliginda yatay hareket olmasi tahmin ediliyor.
Borsada ise endeks, 5.900-5.500 yatay hareketine devam edecek. Ama kisa vadede para girisinin olmamasi nedeniyle borsadaki hareket bir sure daha yatay aralikta olacak.
Onumuzdeki gunlerde, beklenti yaratacak konularin basinda basbakan Bulent Ecevit`in 28 Eylul`de ABD`ye yapacagi ziyaret bulunuyor.Piyasa acisindan beklenti yaratan bu ziyarette enerji yatirimlariyla ilgili konuslar konusulacak. Bu arada, IMF`^le daha once yapilan gorusmelerde sart kosulan sosyal guvenlik yasasini yasallasmasiyla birlikte borclanmanin gerceklesmesi bekleniyor. Borclanma kapisinin acilmasiyla birlikte, kredi notununda yukseltilmesine yonelik beklentiler gundeme gelecek. Orta vedede dusunuldugunde ekonomideki canlanmanin da devam edecegi varsayilarak, endeksteki yukselis haraketi genele yayilacak.
Onumuzdeki donemde, problem yaratacak gelismelerin basinda ise 2000 yili sorunu bulunuyor. Ozellikle yabanci yatirmcilar 2000 yili problemine karsi tedirgin olurken, bu gelismekte olan piyasalardan para ciksina ve piyasalarda yil sonuna dogru durgunluga neden olacak.(Finansal Forum)
 

Hisse Başarıyla eklendi