Pınar, Hayvancılığına Destek Verecek

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Pınar`ın, Orta ve Doğu Anadolu hayvancılığını geliştirmek amacıyla Yozgat`ta işletmeye açtığı Pınar Anadolu Et ve Süt Tesisleri`nden sonra çevre illerdeki üreticileri kalkındırmak için de harekete geçtiği bildirildi. Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu kuruluşları arasında yer alan Pınar, Orta ve Doğu Anadolu Hayvancılığını Geliştirme Projesi kapsamında bir süre önce Yozgat`ta faaliyete geçirdiği üretim tesislerinin etkinliğini Kayseri, Sıvas, Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Amasya ve Tokat illerine de yaymayı amaçlıyor. Pınar AŞ`den bir yetkili, Kuruluş olarak, bölgedeki et ve süt üretiminin, dolayısıyla hayvan mevcudunun kalitesini artırmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık.


Bu çalışmaların arasında, belli bir dönem içinde süt ve et ırkı üstün hayvanları üreticilere dağıtmak da var dedi. Pınar`ın faaliyete geçtiği 1975 yılından bu yana süt inekçiliğini geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini belirten yetkili şöyle konuştu: Türkiye`de ilk kez sütte taban fiyat uygulaması başlatıp, düzenli süt toplama sistemi geliştiren ve çiftçiye kaliteli süt için yem sağlayan Pınar, şimdi de kaliteli süt ve et için Orta ve Doğu Anadolu`ya yöneldi. Yozgat ve çevresinde üretim potansiyeli olan üreticileri yeniden harekete geçirecek oluşumlar planlanmış, üreticiler eğitim ve kontrole tabi tutulmuştur. Ayrıca suni tohumlama için 25 anlaşmalı veteriner istihdamına karar verilmiştir.


Pınar`da şu anda 100`den fazla veteriner hayvan sağlığını korumak için çalışmaktadır. Azot tankı ve ithal sperma temin edilerek, ineklerin tohumlanmalarına katkı sağlanmaktadır. Pınar, son 10 yılda 250 bin hayvana suni tohumlama yaptırarak, ırk ıslahına katkıda bulunmuş, ithal ettiği 12 bin gebe düveyi üreticilere dağıtmıştır. Bünyesinde hayvancılığı geliştirme ünitesi kurarak, günlük 10-50 litre süt üreten işletmeleri teşvik eden ve 50-100-200 baş sağmal ineğe sahip ekonomik işletmeler haline gelmeleri için destek veren Pınar`ın, çiftlikler dışında köylere de tank koyarak, bölgede mikrobiyolojik yönden daha kaliteli süt alınmasını hedeflediği de bildirildi. (DÜNYA)

 

Hisse Başarıyla eklendi