Petrol üreticileri stokları azaltmak istiyor

20.05.2019 - 12:05 | Son Güncelleme :

Falih, OPEC ile üye olmayan ülkeler arasında, ellerindeki ham petrol stoklarının miktarını "nazik şekilde" azaltmak yönünde görüş birliği olduğunu ancak ülkesinin kırılgan piyasanın ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğini belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/petrol_99748.jpg

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC üyesi olmayan ülkeler tarafından yıl başından uygulanan ve haziran sonuna kadar geçerli üretim kısıntısının süresinin uzatılmasının, OPEC petrol bakanlarının hafta sonu toplantısında ele alındığını söyledi. Ancak Falih, "Haziran ayına kadar durumun değişebileceğini" söyledi.

Falih Pazar günü yapılan basın toplantısındaki açıklamada, "Bu yıl ikinci yarısında, tercihimiz stokların kademeli ve nazik bir şekilde ancak kesinlikle normal seviyelere doğru düşmeyi sürdürmesini sağlayacak şekilde üretim yönetmek" dedi.

##$HABER_1455118$##

Haberin Devamı

OPEC, Rusya ve diğer üye olmayan üreticilerin oluşturduğu OPEC+ adı verilen grup, küresel ham petrol stokların artmasını durdurmak ve fiyatları yükseltmek için yaptıkları anlaşma yaptılar. OPEC+ bu kapsamda petrol üretimini 1 Ocak'tan itibaren altı ay boyunca günde 1.2 milyon varil azaltma kararı aldı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, aynı gün yaptığı açıklamada üretimde kısıntı yapılan miktarın azaltılmasının ele alındığını ve küresel petrol arzının İran gibi yaptırım altındaki ülkeler de dahil olmak üzere bir ay içinde netleşeceğini söyledi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi