Petrol rekor kırdı, borsalar düşüyor

11.07.2008 - 14:50 | Son Güncelleme :

Petrol fiyatlarında artışın rekor seviyelere çıkması borsaların günün ikinci yarısına satış eğilimiyle başlamasına neden oldu

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci11.jpg
Petrol fiyatlarında artışın rekor seviyelere çıkması borsaların <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yabanciborsa3.jpg" align="right" vspace="5">günün ikinci yarısına satış eğilimiyle başlamasına neden oldu. ABD piyasalarının açılışı öncesi işlemlerde Fannie ve Freddie hisseleri sermaye endişelerine bağlı düşüşler yaşıyor

bigpara.hurriyet.com.tr

Özellikle Avrupa borsalarında satışların derinleşmesi ve kayıpların yüzde 2’lere yaklaşması İMKB’yi de olumsuz etkiliyor.

İlk seansı yüzde yükselişle tamamlayan İMKB ikinci seansta 35 bin seviyesi üzerinde tutunma çabasında. Uzmanlar endeksin 35 binli seviyelerin üzeinde kalmasının önemli olduğunu belirtiyor. Aynı uzmanlar borsanın günü 35 binin üzerinde tamamlaması durumunda tepki yükselişinin devam etmesini bekliyor. Ancak bu nokta altında yapılacak kapanışlarda da endekste olumsuzbir hava oluşacağına yönelik beklentiler de yok değil.

Borsada bu seviyer yaşanırken döviz piyasasında dolar sakin bir seyir izliyor. Serbest piyasara ABD doları 1,220 YTL seviyesinden alınırken, euro 1,9300 YTL seviyesinden işlem görüyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi