Petrol Ofisi Küçülerek Büyüyecek

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Tuncer, bin 230 kişinin işten çıkarılacağını belirterek, Bu işlemi 2001 yılına bırakarak sendikaya 3.5 trilyonluk `jest` yaptık dedi.


3 bin 800 çalışanı 5 bin bayisiyle Türkiyle`nin en geniş lojistik alt yapısına sahip olduklarını belirten Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer çalışan sayısının bin 230 kişi azaltılacağını söyledi. Petrol-İş Sendikası`nın isteği üzerine bin 230 kişinin iş akitlerinin 2001 Ocak ayında yapılacağını dile getiren Tuncer, bu jestin mali yükünün 3.5 trilyon lira olduğunu belirtti. Petrol Ofisi`nin yeni yönetimi 5 bin bayisiyle Antalya`da buluştu ve geleceği yönelik hedefler hakkında bayilere bilgi verdi. POAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer, kurumun özelleştirilmesinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen, yenilenme atağına başladıklarını bildirdi.Son 10 yılda kurumun büyük ölçüde erozyona uğradığını anlatan Tuncer, şunları söyledi: Petrol Ofisi, yeniden yapılanma kapsamında hem satış hem de imaj kaybını ortadan silmek istiyor. Amacımız, yeni imajla donatılmış istasyonlar açmak ve mevcut istasyonlarımızı da yenileyerek üst düzeye çıkarmaktır.


Yeniden Yapılanma çalışmasının yaklaşık 30 milyon dolar civarında olacağının tahmin edildiğini belirten Tuncer, Akaryakıt satışında pazar kaybımız olmasına rağmen Petrol Ofisi bu sektördeki liderliğini sürdürüyor dedi. Yeniden Yapılandırma çalışmaları içinde, Petrol Ofisi kamuoyuna yeni bir imajla ortaya çıkacak. Tuncer, Petrol Ofisi bayilerinde de LPG satışına başlayacağını bildirdi. Ayrıca uluslararası emniyet standartlarını da dikkate alarak madeni yağ alanında da iddialı olacaklarını söyledi. (YENİ BİNYIL)


 

Hisse Başarıyla eklendi