Petlas´ta anlaşma sağlandı

11.07.2003 - 15:49 | Son Güncelleme :


Petrol-İş Sendikası´nca grev kararı alınan, ancak bu karar 1 Temmuz´da Bakanlar Kurulu tarafından ertelenen Petlas Lastik Fabrikası´ndaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, yaptığı açıklamada, grevin ertelemesinin ardından, işverenle ilk görüşmede anlaşmaya vardıklarınıbelirterek, imzaladıkları 2 yıllık yeni sözleşmeyle, işçilerin ücretlerine birinci, ikinci ve üçüncü 6 aylar için yüzde 10´ar, dördüncü 6 ay için de gerçekleşecek enflasyonun yüzde 80´i oranında zam aldıklarını kaydetti.

Sosyal haklarda da yüzde 50-100 arasında değişen oranlarda artış sağlandığını ifade eden Sefer, ´´İyi bir sözleşme imzaladığımızı söyleyemiyorum, ancak mevcut koşullar değerlendirildiğinde, yapılması gerekenin en iyisini yapmaya çalıştık´´ dedi. Sözleşmenin, 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren geçerli olduğu bildirildi. Petlas Lastik Fabrikası ile Petrol-İş Sendikası arasında, Ocak ayında 350 işçi adına başlatılan toplu sözleşme görüşmeleri Mayıs ayında anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve sendikalar da işyerinde 2 Temmuz´da greve çıkma kararı almıştı. Bakanlar Kurulu da 1 Temmuz´dagrevi, ´´milli güvenliği bozucu´´ olarak değerlendirerek, 2 ay ertelemişti. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi