Petkim Petrokimya Holding A.s.`nin 19.12.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

19.12.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Petkim Petrokimya Holding A.S.`nin 16.12.1997t arih, 925 nolu yonetim kurulu toplantisinda;
1)Bir onceki Yonetim Kurulu toplantisinda alinan ve Sirketin "Kayitli Sermaye" sistemine gecmesinin faydali olacagi yolundaki karari ile bu konuda 1994 yilinda Kamu Ortakligi Idaresi Baskanligi`na (simdi adi ile Ozellestirme Idaresi Baskanligi) yapilan basvurunun yeniden ele alinmasi ve bu sisteme gecisin sirkete, ortaklara ve ozellestirme surecine saglayacagi avantajlar gorusulmustur.
2)Onumuzdeki 5 yillik perspektif icinde Petkim`i ithalatta tam rekabet edebilecek dayanikliliga getirecek, darbogaz giderecek ustun teknolojik yapiya kavusturacak bir rehabilitasyon programinin on etutlerinin yapilmasi, bu cercevede 5 yillik proforma bilanco kar/zarar, nakit girisi hesaplariyla katma degeri yuksek muhendislik plastiklerine gecis icin on fizibilite etudu hazirlanmasi ve bu dusuncelerin ortaya cikarabilecegi yatirim senecenelerinin belirlenmesi konularinda sirket yetkililerine gorev verilmistir.
3)butun bu hazirliklarda ozellestirmeyi kolaylastirici hususlarin aranmasina ve ortaya konulmasina oncelik verilmesi hedeflenmistir, ayrica yetkili mercilere onerilecek kayitli sermaye tavaninin belirlenmesi incelemelere dahil edilmistir. Hazirliklar tamamlandiktan sonra yetkili mercilere yeniden basvurular yapilacaktir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi