`Petkim`i altı yıl içinde büyük kârla satacağız`

11.07.2007 - 12:13 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Petrokimya üreticisi Petkim`in geçen hafta gerçekleştirilen özelleştirme ihalesini kazanan Transcentral Asia`nın büyük ortağı Troika, Rus basınına Petkim`deki hisselerini dört ila altı yıl içinde satmayı planladığını açıkladı.

RADİKAL

Petkim`de bulunan yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satışı ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolarla Transcentral Asia Petrochemical Holding ortak girişim grubu verdi.

Sky Türk televizyonunda dün yayınlanan habere göre, Rus Troika Capital Partners şirketinin başkanı Sergey Skvortsov, Rusya`nın büyük tirajlı ve etkin gazetelerinden olan `Vedomosti` gazetesine yaptığı açıklamada, ihale şartnamesi gereği konsorsiyumun ortaklık yapısının üç yıl boyunca değiştirilemeyeceğini vurguladı.

Ortaklık yapısı üç yıl değiştirilemiyor


Özelleştirme İdaresi tarafından konulan bu üç yıllık yasal sürenin ardından Petkim`i satmayı planladıklarını vurgulayan Sergey Skvortsov, Ancak 4-6 yıl içinde projeden büyük bir kâr elde ederek çıkmayı planlıyoruz diye konuştu.

Konsorsiyumun ana ortağı durumundaki Troika`nın kendisini finansal yatırımcı olarak konumlandırdığını ifade eden Skvortsov, Troika`nın satın alma için gerekli finansmanı Kazakistan Turan Alem Bank ile Credit Suisse`ten sağlamayı planladığını açıkladı.
 

Hisse Başarıyla eklendi