Pentium 4 kullanımda

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İntel Pentium 4 işlemcisini hafta başında kullanıma sürdü


İşlemci pazarının lider şirketi Intel, masaüstü platformlarda yeni bir dönem başlatacak olan Pentium 4 işlemcisini hafta başında kullanıma sundu. 1,5 ve 1,4 GHz sürümleri ile pazara çıkan işlemciler, masaüstü sistemlerde en yüksek performansı sağlıyorlar. Macaristan`ın başkenti Budapeşte`de yapılan tanıtım toplantısında Intel Doğu ve Orta Avrupa Bölgesi Müdürü Juergen Thiel, Pentium 4`ün bilgisayar kullanıcılarının multimedya talepleri karşılayabilecek güçte olduğunu söyledi.


PC pazarındaki en hızlı işlemciyi ürettiklerini ifade eden Juergen Thiel. Pentium 4 işlemcisi, Intel`in yeni Netburst mikro mimarisine dayanıyor. Bu mimari, üç boyutlu grafik ve modern internet teknolojilerinin yanı sıra video ve sesi sıkıştırma ve çözmek için yeni performans seviyeleri sağlıyor. Pentium 4 işlemcinin sağlayacağı performansı en iyi PC meraklıları ve güçlü sistem kullanıcıları değerlendireceklerdir. Bununla birlikte Pentium 4 işlemci, günümüzde bilgisayar kullanıcılarının en çok ihtiyaç duydukları akan içerik, interaktif oyun oynama, video ve MP3 dosyalarının çözülmesi veya internet içeriği gibi talepleri karşılamak için tasarlanmıştır. dedi.


İNTEL NETBURST MİKRO - MİMARİ;

Uygulamalara daha fazla performans sağlayabilmek için Pentium 4, Intel Netburst mikro mimarisini kullanıyor. Bu teknoloji, 1996`da Pentium Pro işlemcilerinde kullanılan P6 mikro işlemciden beri, Intel`in ilk masaüstü işlemci mikro mimarisi. İşlemci, ALU`yu (Arithmetic Logic Units – Aritmetik Lojik Birimleri) çekirdek frekansın iki katı hızda çalıştıran Rapid Execution Engine (Hızlı Uygulama Motoru) özelliğini içeriyor. Teknik yenilik Pentium 4 işlemcisi kullanan PC`leri, internet temelli bir ortam oluşturmak için ideal makineler haline getiriyor. Pentium 4 işlemci platformu, yüksek performanslı Intel850 yonga setine dayanıyor. Intel850 yonga setinin çift RDRAM bellek sırası, Pentium 4 işlemcinin 400 MHz`lik sistem veri yolu ile bir çift oluşturup, saniyede 3,2 GB veri aktarabiliyor. Intel ayrıca, yeni Pentium 4 işlemciyi ATX tipinde destekleyen Intel Desktop Board D850GB`nin de hazır olduğunu açıkladı.


Pentium 4 işlemci, SPEC CPU 2000 benchmark testinde görüldüğü gibi, Intel`in en yüksek performanslı masaüstü işlemcisi. İşlemci, SPECint2000 testinde 544 puan, SPECfp2000 testinde ise 562 puan almış. Pentium 4 işlemci 1,4 ve 1,5 GHz hızlarında çıkarılmış. İşlemciler Intel`in 0.18 mikron teknolojisi ile üretilmiş. 1.000`lik paketler halindeki fiyatları, 1,5 GHz için 819 dolar, 1,4 GHz için ise 644 dolar. (ZAMAN)

 

Hisse Başarıyla eklendi