Penguen Gıda: Almanlarla ortaklik kurdu

01.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Penguen Gida, cikolata, meyve urunleri ile cikolatali urunler, recel, pasta, ozel tatlilar, biskuvi ve sekerleme urunleri ureten Alman Franz Zentis GmbH ile yeni bir sirket kurmak icin anlasti. Yüzde 50-50 ortaklikla kurulmasi planlanan sirketin calismalarinin, 2001 yili mart ayi sonuna kadar tamamlanmasi ve nisan ayinin baslarinda uretime gecmesi hedefleniyor. Yatirimin maliyetinin ise 4-5 milyon dolar civarinda olmasi ongoruluyor. Penguen Gida Yonetim Kurulu Baskani Orhan Gencoglu, yeni kurulacak sirketin 2001 yili cirosununu 4 milyon dolar civarinda olacagini soyluyor. Ilerleyen yillarda bu rakamin daha da artmasi bekleniyor.
Gencoglu, bu fabrikada katma degeri yuksek urunler ureterek, uretimin yuzde 75-80`inin dis pazarda satacaklarini soyluyor. Penguen Gida`nin ortaklik kuracagi Franz Zentis GmbH kendi alaninda Almanya`daki en buyuk firmalardan biri. Almanya`da recelde yuzde 30, sekerlendirilmis meyve urunleri pazarinda ise
yuzde 60 paya sahip olan sirket, Avrupa pazarinin ise yuzde 30`unu elinde tutuyor. Sirket ayrica Turkiye`de de Danone Meyveli Yogurtlari`nin en onemli tedarikcisi. Yapilan anlasma geregince recel, dondurma, meyveli yogurt gibi sanayi urunlerinde kullanilan, basta meyveli yogurt icin meyve preperatleri olmak uzere cesitli spesiyal urunler Penguen Gida`nin fabrikalarinda uretilecek. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi