Pegasus Havayolları artık ‘Advantage’lı uçuracak

26.02.2008 - 09:42 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
PEGASUS Havayolları ve HSBC’nin kredi kartı markası Advantage, işbirliğine giderek uçuş ve alışveriş kartı Pegasus Kart’ı çıkardı. Pegasus Kart, hem uçarken hem de alışveriş yaparken toplanılan puanlar ile indirimli veya bedavaya uçma imkanı sağlayacak.

HSBC ve Pegasus arasındaki işbirliğine ilişkin dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına HSBC Genel Müdürü Piraye Antika ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı katıldı. Antika, Advantage Kartın bütün özelliklerini taşıyacak olan Pegasus Kart’ın operasyonel süreçlerinin HSBC, satış sürecinin ise her iki kurum tarafından yürütüleceğini söyledi. Antika, hedeflerinin 5 yıl içinde 500 bin müşteriye ulaşmak olduğunu aktardı.

İLK YIL 100 BİN KİŞİ

Pegasus Havayolları Başkanı Ali Sabancı ise kartla ilk yıl sonunda yaklaşık 100 bin kişiye ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bir yıl önce kendisine sorulduğunda sadakat kartı çıkarmayı düşünmediklerini söylediğini hatırlatan Sabancı, ancak bu süre içinde Batı’daki önemli düşük maliyetli havayollarının da sadakat kartının önemini anlayarak bu ürünlere yöneldiğini anlattı. Antika’nın verdiği bilgilere göre, hem alışverişlerden hem de Pegasus Havayolları’ndan gerçekleştirilen bilet alımlarından ve uçuşlardan kazanılan puanlar ile kontenjan sınırı olmaksızın istenilen yere uçak bileti alınabilecek. Başlangıç olarak 20 YTL değerinde puanın kart sahiplerine hediye edileceğini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi