`Pazar payı yüksek firmalar hareketlerine dikkat etsin!`

14.09.2007 - 11:25 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Rekabet Kurulu, Coca-Cola ve Mey İçki özelinde, hâkim durumda olan firmaların market ve restoranlara, Benim ürünümü sat, diğerini satma diyemeyeceğine dikkat çekti..
<ımg height="1" alt="src=http://img.sabah.com.tr/i2/sp.gif" width="1">
Rekabet Kurulu, Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş ile Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş`nin yaptığı sözleşme ve uygulamalara, grup ve bireysel muafiyet`` tanınamayacağına karar verdi. Böylece, daha rekabetçi bir piyasa yapısına ulaşma amacıyla, kolalı-gazlı içecekler ve rakı piyasalarına diğer markaların girişi kolaylaşacak, genişleyen seçme hakkı ve rekabetçi fiyatlar yoluyla tüketiciye fayda sağlanacak. Rekabet Kurulu 10 Eylül 2007 tarihinde kararlarını verdi. Kurul, hakim durumda olduğu tespit edilen Coca- Cola`nın, satış noktalarıyla yaptığı münhasır anlaşmaların, teşebbüsün pazar payı itibarıyla, 2007/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği`` ile grup muafiyetinden yararlanmadığına karar verdi.

BİREYSEL MUAFİYET!
Kurul, Coca-Cola`nın, satış noktalarıyla imzaladığı sözleşmelerde yer alan münhasırlık şartlarının ve fiilen münhasırlığa yol açan bedelsiz ürün, indirim, kota, dolap münhasırlığı`` gibi uygulamaların, Rekabet Kanunu`nun `muafiyet koşullarıyla bağdaşmaz` etkilere sahip olduğuna, anılan sözleşme ve uygulamalara bireysel muafiyet tanınamayacağına karar verdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi