Parti Anayasası gibi olmasın

18.09.2007 - 09:09 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, yeni Anayasa taslağının, Parti Anayasası görüntüsü vermemesi gerektiğini belirtti

https://i.bigpara.com/i/55big/

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, yeni  Anayasa taslağının, Parti Anayasası görüntüsü vermemesi gerektiğini belirterek, dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Çiğdem TOKER / HÜRRİYET

Gül, Anayasa taslağında Başbakan Erdoğan ile bir görüşme daha yapacağını söyleyerek, Anayasa’ya ne kadar çok katılım olursa o kadar iyi olur. Üzerime düşeni yapacağım dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa hakkında hükümete bu uyarısı ile kendisinin taahhüdünü, dün kabul ettiği Ankara Ticaret Odası (ATO) yöneticileriyle paylaştı. Gül’ün, Sinan Aygün başkanlığında 15 kişiden oluşan ATO kabulünde iki konu ele alındı.

Aygün, bütün ülkenin Sivil Anayasa tartışmasına kilitlendiği ve 2007 yılının kaybedildiğinden yakındı. Aygün, Yeni Anayasanın türban tartışmalarına indirgenmeden, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden konsensusla hazırlanması lazım dedi.

Türbanda çok yoğunlaşılması halinde, halkın kutuplaşabileceğini belirten Aygün, Ekonominin öncelikleri de zarar gördük. Anayasa’yı komsiyonunda neden bir ekonomist yer almadı eleştirisini getirdi. Aygün’ün türban tartışmasını kastederek Usul esasın önüne geçti eleştirisi üzerine, Gül de Başbakan Erdoğan’a Parti Anayasası görüntüsü verilmemeli uyarısında bulunduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül’ün ATO heyetine Diyarbakır gezisini anlatırken, Bölgede ekonomi düzelirse ne terör kalır, ne de şiddet dediği öğrenildi. Gül, dün İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Meclis Başkanı Necip Kalkan’ı da kabul etti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi