Park Yatırım Bankası`na İki İhtiyati Haciz

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Tarsuslu yağ sanayicisi Karamehmet ailesine ait İstanbul merkezli Park Yatırım Bankası AŞ aleyhine iki ayrı başvuruda 2 trilyon liralık ihtiyati haciz kararı aldırıldı.


Garanti Bankası 1 trilyon 875 milyar liralık, Mevduat Sigorta Fonu`na devredilen Egebank ise 208 milyar liralık alacağını tahsil için Park Yatırım Bankası aleyhine ihtiyati haciz kararı aldırdı. Her iki banka, borçluları mal kaçırmakla suçlayarak hemen takibe geçti. İstanbul 10`uncu Asliye Ticaret Mahkemesi`ne başvuruda bulunan Garanti Bankası avukatları borçlu Park Yatırım Bankası AŞ`ye imzalanan genel kredi sözleşmeleri doğrultusunda nakit kredi açıldığını, diğer borçlular Hasan Karamehmet, Mehmet Reşat Karamehmet`in kefil olduklarını bildirdiler. Başvuruda borçlu banka ve kefillerinin 1 trilyon 875 milyar liralık kredi borcunun noter ihtarlarına ve PTT kanalıyla çekilen yıldırım telgrafa rağmen ödemediklerini, alacaklılardan mal kaçırdıkları öne sürülerek, mal varlıkları için ihtiyati haciz kararı alınması istendi.


Mahkeme, Garanti Bankası avukatlarının istemleri doğrultusunda Park Yatırım Bankası ile kefilinin menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki alacakları için ihtiyati haciz kararı verdi.


İKİNİCİ BAŞVURU EGEBANK`TAN;

Park Yatırım Bankası aleyhine ikinci başvuru ise Mevduat Sigorta Fonu`na devredilen Egebank tarafından İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne yapıldı. Egebank avukatları borçlu bankaya açtıkları krediye, diğer borçlu Karamehmetler Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ`nin kefil olduğunu belirttiler. Avukatlar tüm ihtarlara rağmen banka alacağını ödemeyen borçlular hakkında teminatsız olarak ihtiyati haciz kararı alınmasını istediler. Mahkeme istem doğrultusunda karar aldı. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi