Paris`te Bir Ermeni Tasarısı

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



ABD Temsilciler Meclisi`nin iki komisyonundan geçtikten sonra Başkan Clinton`ın müdahalesiyle Genel Kurul gündemine alınmayan `Ermeni soykırımı` tasarısı şimdi de Fransa`nın gündeminde. Dün gece geç saatlerde Fransız Senatosu`nun gündemine gelmesi beklenen tasarıda, Fransa, Ermenilerin 1915`te maruz akldığı soykırımı resmen tanır deniyor.

Bir TBMM heyeti dün Senato`nun Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Jacques R.Delong ile görüşerek Türkiye`nin rahatsızlığını iletti. Heyet, ayrıca tasarının Türk-Fransız ilişkilerine vereceği zararla ilgili senatörlere mektup gönderdi.

30`dan fazal senatörün desteklemesi halinde, tasarı, Senato`nun acil konular gündemine alınıp alınmaması yönünde oylanacak. Onaylanırsa meclise sevk edilecek. Böyle bir tasarı 1998`de mecliste kabul edilmiş ancak Türkiye`nin baskıları sonucu Senato`dan dönmüştü.

Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine, Senato`dan tasarıyı gündeme almasını talep etmeyeceklerini bildirdi. Fransa`nın Ankara Büyükelçisi bernard Garcia da hükümet ile cumhurbaşkanının iki yıldır tasarıya karşı çalıştığını hatırlattı.(RADİKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi