Paranın Patronunu Kokain Yıktı

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Citigroup`ta 113 milyar dolarlık fonun yöneticisi Marc Weill, kokain bağımlısı olduğu ortaya çıkınca şirketin başkanı olan babası Sanford Weill tarafından kovuldu



Wall Street bugünlerde Citigroup bünyesinde yaşanan bir skandalla çalkalanıyor. Citigroup fon yöneticisi Marc Weill`in kovulup ardından sırra kadem basması ortalığı karıştırdı. Hikaye şöyle; Dünyanın en büyük bankası Citigroup`un Başkanı Sanford Weill, ikihafta önce bankanın üst düzey fon yöneticilerinden Marc Weill`i işten çıkardı. Marc Weill, Sanford Weill`in oğluydu ve yaklaşık 113 milyar dolarlık bir fon yönetiyordu. Marc Weill, iki hafta önce oğlunu işten el çektirmek için bankanın yönetim kurulunu ikna etmekte epey zorlandı. Marc Weill`in çıkışı onaylandı ama operasyonun gerçek nedeni açıklanmadı. Ayda 2 milyon doları bulan maaşıyla, kariyerinin zirvesindeyken işten kovulan Marc Weill ise iş arkadaşlarına çok yorulduğunu ve uzun bir tatile çıkacağını söyledi. Gerçek kısa bir süre sonra anlaşıldı. Marc Weill, kokain bağımlısıydı. Milyarlarca doların kaderini belirlerken çektiği sıkıntıları, uykusuz geceleri aşmak ve rahatlamak için kokaine sarılmıştı.
Wall Street Gazetesi`nin Weill ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Weill şimdi ABD`nin bir eyaletinde uyuşturucu bağımlılarını tedavi eden bir hastanede kalıyor. Weill`in burada en az üç ay kalacağı tahmin ediliyor. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi