Özince: Fondaki Bankaları Cazip Görürsek Alırız

27.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, BDDK tarafından satışa çıkarılan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`ndaki bankalardan herhangi birini alma yönündeki herhangi bir kararları olmadığını, cazip bir yatırım olanağı görürlerse de bu fırsatı asla kaçırmayacaklarını söyledi.

Genel Müdür Özince, İş-tim`in verdiği kokteylde yaptığı açıklamada, satılacağı belirtilen bankaları alma yönünde kararları olmadığını, ancak konuyu değerlendirip düşündüklerini kaydetti. Söz konusu bankaların birleştirilmesi durumunda talip olup olmayacakları sorusunu ise Özince, Bizim bu gün sermaye şube ağı ve kadromuz bir çok rakibimizden çok fazla. Ama haksız rekabet nedeniyle işimizi geliştirmek büyütmek değil de daha ziyade piyasa payını kaybetmeme şeklinde yaşadık. Tercihimiz rekabet koşulları normalleşirse öncelikle kendi mevcut kurulu kapasitemizi kullanmak diye konuştu.

Şubeye ve alt yapıya ihtiyaçları olmadığını belirten Özince, bankaların çok cazip koşullarda satışa sunulması durumunda bu yatırım olanağını da asla kaçırmayacaklarını kaydetti. İş bankasının cidd ibir sermaye gücüne sahip olduğunu vurgulayan Özince, sermaye yeterlilik rasyosu açısından normalin üç katı büyüklüğe sahip bir işletme olduklarını belirtti.

Özince, hafta başında borsada ve faiz oranlarında görülen dalgalanmaları da değerlendirirken, bu tip olayların her yıl Noel`den önce yaşandığına dikkat çekti. Yabancı yatırımcıların yıl sonundan önce piyasalardan hafif bir çekilme, gösterdiklerini kaydeden Özince, dalgalanmalarda bunun etkisi kadar günlük giden pozisyonlar ile Dedikodu ve güvensizliğin de yeri olduğunu kaydetti. Türkiye`de her allahın günü anormallik beklentisiyle ve mali sistemde deprem korkusuyal yaşandığına işaret eden Özince, Türkiye`nin mali sisteminin güçlü bir birikimi ifade ettiğini ve bu korkulara gerek olmadığını söyledi. Özince şunları kaydetti:

Türkiye her allahın günü sallanacak bir yapı değildir. Doğu bloku ülkeleri çok daha ciddi bankacılık problemleriyle, sansasyon da yaratmadan ev ödevi yapıp Avrupa Birliği`ne şuraya buraya gideceğiz diyorlar. Bizim de kendimizden emin olmamızın yeridir diye düşünüyorum.

Özince, Ceylan Holding`e ait tatil eğlence merkezini ödeme zorluğu içine girdikleri kredilerine karşılık almak üzere görüştüklerini de doğrulayarak, Türkiye`de reel sektörde çok ciddi sıkıntıların bulunduğunu ve bu sıkıntıların aşılmasının hem şirketler açısından hem de bankacılık sektörü açısından önemli olduğunu belirtti. Özince, GSM lisans bedelinin kalan bölümünü ödeme için öngörülen tarihin sonunda ödemeyi düşündüklerini bildirdi. (ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi