Özelleştirmede Değer Tespiti ve İhale Yönetmeliğinde Değişiklik

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




ANKARA (A.A) - 08.11.2000 - Özelleştirme uygulamalarında değer tespiti ve ihale yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın, söz konusu değişikliklere ilişkin yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete`de yayınlandı. Buna göre, değer tespit komisyonu başkanının, komisyon toplantısına katılamaması durumunda, bu göreve komisyonda görevli diğer daire başkanı veya proje grup başkanı yoksa proje grup başkanlığında görevli, kıdem esasına göre uzman vekalet edecek. Kıdem esasında İdare`de geçirilen süre dikkate alınacak.

Komisyon değer tespit çalışmalarını, uluslararası kabul görmüş olan, indirgenmiş nakit akımları, defter değeri, net aktif değeri, amortize edilmiş yenileme değeri, tasfiye değeri, fiyat/kazanç oranı, piyasa kapitalizasyon değeri, piyasa değeri/defter değeri, ekspertiz değeri, fiyat/nakit akım oranı metodlarından en az üçünü uygulamak suretiyle yürütecek. Değer tespit sonuçları, ihale sonuçlarının Kurul veya İdarece onaylanmasından sonra yapılacak sözleşmenin imzalanmasının ardından, kamuoyuna duyurulmak üzere 30 gün içinde, Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı`na gönderilecek. Değişiklik öncesi, sonuç, 7 gün içinde kamuoyuna duyurulmak üzere Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı`na gönderiliyordu.

-İHALE İLANI-

İhaleler, yurt içinde yayınlanan ve Basın İlan Kurumu tarafından bildirilen listede yer alan tirajı en yüksek üç gazetede ve gerektiğinde yurtdışı, yerel basın ve diğer yayın organlarında, bir defaya mahsus olmak üzere Resmi Gazete`de yayımlanarak duyurulacak. İhale sonuçlarının onaylanmasından sonra, İdare tarafından süre belirtilmek suretiyle sözleşme imzalanması konusunda, ihale üzerinde teklif sahibine yazılı bildirimde bulunulacak. Teklif sahibine İdarece uygun görülmesi halinde ek süre verilebilecek. Değişiklik öncesi bu ek süre bir defaya mahsus verilebiliyordu. Bu arada, bir defaya mahsus olmak üzere bu yönetmelikten önce başlamış fakat sonuçlanmamış işlemler için, 90 günü geçmemek üzere İdare tarafından ek süre verilebilecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi