“Özel Pazar, girişimcilik ekosistemini güçlendiriyor”

26.05.2015 - 17:30 | Son Güncelleme :

Ali Sabancı - Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı:

https://i.bigpara.com/i/55big/ozel_pazar_girisimcilik_1.jpg

“Girişimcilerimizin değer yaratacak şirketler kurmalarının, bu şirketlerin hayatta kalmasının ve büyümesinin yolu sağlıklı bir Girişimcilik Ekosistemi oluşturulmasından geçiyor. BİST Özel Pazar, bireysel olarak melek yatırımcılara ulaşamayan, yüksek maliyetlerinden dolayı danışmanlık hizmeti alamayan, girişimciler ve yatırımcılar için getirdiği taze solukla girişimcilik ekosistemini güçlendiriyor. 

Yatırımcılar, Özel Pazar sayesinde hem yeni yatırım alternatifleri yaratabiliyor hem de yatırımlarını likide edebilme, yani exit etme imkânı bulabiliyorlar. Yatırım yapabilmek için farklı sektörlerden farklı büyüklüklerde birçok sayıda şirket ile tanışma ve hızlı büyüyen şirketlere yatırım yapma fırsatlarını da Özel Pazar sayesinde yakalayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Ben de Hazine Müsteşarlığı’ndan lisans almış bir bireysel katılım yatırımcısı olarak Özel Pazar’ın 1 numaralı yatırımcısı oldum. Ortak arayan girişimciler ve nitelikli melek yatırımcılar için bir buluşma noktası olan böylesine önemli bir ekosistemin içinde yer almaktan çok mutluyum. Dünyada bir borsanın sıfırdan kurduğu, ilk geniş kapsamlı özel şirket pazarı olan Borsa İstanbul Özel Pazar’ı girişimcilik ekosistemimize kazandırdıkları için Borsa İstanbul ekibine teşekkür ederim.”

Emre Kurttepeli - Mynet Yönetim Kurulu Başkanı:

Haberin Devamı

“Girişimciliğin teşvik edilip, etkin rol oynayabilmesi için bu girişimlerin finansmana erişiminin rahat olabilmesi gerekiyor. Bu sebeple, girişimciler ile nitelikli yatırımcıları güvenli bir havuzda buluşturan platformun girişimciliğin gelişmesine büyük bir fayda sağlayacağına inanıyorum. Borsa İstanbul gibi güvenilir bir markanın bu platformun aracısı olmasının hem girişimci hem yatırımcı anlamında birçok kuşkuyu da ortadan kaldıracağına inanıyorum. Özel Pazar’ın en kısa sürede girişimci başarı hikâyeleri çıkarmasını temenni ediyorum.”

Sina Afra - Markafoni’nin Kurucusu / Melek Yatırımcı / Girişimci: 

Haberin Devamı

“Borsa İstanbul özel pazarı benim uzun süredir beklediğim bir gelişmeydi. Türkiye’nin en büyük sorunu finansman tarafının yeterince kuvvetlenmemiş olması. Hala melek yatırımcı sayımız olması gerekenden az. Hala Gittigidiyor ve Markafoni dışında bir exit olmadı. Özel Pazar hem girişimci hem yatırımcılar için çok değerli bir buluşma noktası teşkil ediyor. Çevre ülkelerde böyle bir yapı yok. Bu yüzden ben yakın zamanda yabancı yatırımcıların ve girişimlerin buraya kayıt olacağını düşünüyorum. Bu bölgesel anlamda çok önemli bir gelişme olur.”

 

Hisse Başarıyla eklendi