Ozel Emeklilik Haziran`da.

19.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


SPK Baskani Menguturk,ozel emeklilik fonlarinin Meclis gundemine girmek uzere oldugunu ve tasarinin Haziran sonunda yasalasabilecegini soyledi. SPK Baskani Muhsin Menguturk, ozel emeklilik fonlari ile ilgili konunun TBMM gundemine girmek uzere oldugunu ve Haziran sonunda tasarinin yasalasmasini umdugunu soyledi. 11 Nisan tarihinde Borsa Araci Kurumlari Yoneticileri Dernegi ile yapilan toplantinin tutanaklarini aciklayan Menguturk, portfoy yonetimini kimin yapacaginin ve kurucularin kimler olacaginin Meclis`teki gorusmeler sirasinda netlesecegini kaydetti. Sigorta konseptinden uzak, portfoy yonetimi temeline dayanan bir sistem olusacagini belirten Menguturk, toplantida ayrica su noktalar uzerinde durdu:

Sermaye piyasasi kayit islemleri icin Takasbank disinda yeni bir kurulusa gerek yok.
Halka arzlar daha kolaylastirilacak.
Halka arz basvurularinda kisa surede degerlendirme yapilabilmesi icin, halka arz ve sirket buyuklukleri dikkate alinarak kategorilere ayrilmasi uygulamasina gecilecek.
Izmir`de yil sonuna kadar anonim sirket halinde vadeli islemler borsasi kurulacak.
Araci Kurumlar Birligi`nde esit oy sistemi sermaye piyasasinin onunu acacak, piyasaya yenilikler getirecek bir model degil.
Araci kurumlar birlesmeli.
Tum araci kurumlara kredili islem yapma yetkisi taninacak. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi