Oyunu kullanan tekrar tatile çıktı

23.07.2007 - 09:42 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Seçim öncesi tatil beldelerinden şehirlere dönüşte yoğunluk yaşayan otobüs firmalarında tatil yörelerine doğru yoğunluğun başladığı, haftalık doluluk oranlarının yüzde 90`nın üzerine çıktığı bildirildi.
Otobüs firma yetkilileri, son birkaç gündür tatilcilerin oy kullanmak için yoğun şekilde tatilden dönüş yaptığına dikkat çekti. Dönüş yoğunluğunun seçim sabahı sona erdiğini ifade eden yetkililer, seçim akşamından itibaren bilete talebin arttığını bildirdi.
Yetkililer, haftalık doluluk oranlarının yüzde 90`ın üzerine çıktığını, sonraki hafta için rezervasyon aldıklarını belirterek seçimden sonra öncesine göre daha hareketli bir sezon yaşayacaklarını kaydetti.


Ek seferler yüzde 60 arttı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs ve gemilerde yer kalmadığını, yüzde 60`a yakın ek seferler düzenlediklerini, büyük şehirlerden tatil yörelerine hücum olduğunu kaydetti.
Bu yoğunluğun bir haftaya yakın süreceğini belirten Yıldırım, böyle bir yoğunluğu daha önce yaşamadıklarını bildirdi.
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı Şahabettin Bolukçu da, büyük şehirlere uçakla gelenlerin dönüş biletlerini de aldıklarını, şu anda yer bulmakta bir sıkıntının olmadığını belirterek, Seçim öncesi yoğunluk için uçaklarda ek seferler yaptık. Pazartesi, salı duruma göre ek seferler yapabiliriz dedi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu ise seçim için giden yerli turistin geri dönüş yapacağını ifade ederek yerli turistten ciddi bir yükseliş beklediklerini söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi