Oyun mu Gerçek mi?

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Playstation 2 nihayet piyasada


Playstation2 uzun bir bekleyişten sonra nihayet Avrupa’yla aynı zamanda Türkiye’de piyasada. 24 Kasım’dan itibaren sadece www.sony.com.tr adresinden satışa sunulacak olan Playstation’ın en önemli özelliği internete bağlanabilmesi. Yani artık oyunlarınızı online olarak tanımadığınız insanlarla rekabet ederek oynayabileceksiniz.

Playstation2 DVD bağlantısıyla grafiklerde gerçeğe yakın görüntüler yakalamış durumda. Oyunlarda arabaların çeşitli açılardan görüntüsünü almanızdan, karakterlerin en ufak detaylarına kadar herşey düşünülmüş.

Ayrıca Playstation’ın yeni modelinde DVD ve CD kullanabilme özelliği de var. Hem kablolu hem de kablosuz olarak sonsuz eğlenceye davet eden Playstation’ın Türkiye’deki fiyatı ise 360 milyon. Satışı şu an ve daha uzunca bir süre için sadece www.sony.com.tr adresinden gerçekleştirlecek olan ürüne bu adrese girip dolduracağınız form aracılığıyla kavuşabilirsiniz.

Playstation piyasaya sürüldüğü 1994 Aralık ayından 2000 Mayıs ayına kadar 73 milyon adet satarak büyük ilgi gördü. Playstation 2’nin ise bu rekoru kırması bekleniyor ki Avrupa’da da piyasaya çıkacağı tarih 24 kasım olarak belirlenmişken 23 Kasım’da geceyarısı açılan PS2 dağıtıcılarının önündeki kuyruklar bunun bir kanıtı.

Sony, Playstation 2 için herşeyini kullanmış gibi görülüyor. “Emotion Engine” adını verdikleri duygu motoruyla bütün grafikler oynayanlar için 3D grafik görüntüsünde ve kendinizi herşeyden soyutlayıp oyunun içinde hissedebileceğiniz kadar gerçek.

Teknik Özellikler

Donanım Bilgileri
128 bit Emotion Engine
16KB kaşe hafıza
2MB hafıza

Grafik Synthesizer
147.456MHz saat frekansı
25 milyon poligon/saniye azami
Ses
ADCPM: SPU2`de 48ch artı tanımlanabilir
yazılım-programlanabilir sesler

Bağlantı
2 kontrolör portu
2 hafıza kartı girişi
AV MULTı Çıkış konnektör
DIJITAL Çıkış (optik) konnektör
ES400 i.LİNK konnektör
1 Universal Serial Bus (USR) arabirimi

Uyum
CD DOM (24x)
DVD ROM (4x)

Boyutlar
301 x 128 x 78mm
(Tradecnet)

 

Hisse Başarıyla eklendi