Oyak ve Global Menkul Değerler de talip

02.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Telekom`un, yüzde 33.5`ine, büyük holdinglerin yanı sıra `Askerlerin Holdingi` olarak nitelendirilen OYAK ile Global Menkul Kıymetler de talip


Türk Telekom`un yüzde 33.5`inin blok satış ihalesi, ilk ihaleye göre cazip hale getirilmiş koşullarıyla gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kadar, potansiyel yatırımcılarının `kimlikleriyle` de dikkatleri üzerinde toplamayı sürdüyor. Telekom`un, yüzde 33.5`ine, büyük holdinglerin yanı sıra `Askerlerin Holdingi` olarak nitelendirilen OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) ile Global Menkul Kıymetler AŞ.`nin de talip olduğu öğrenildi. İhaleye katılmak için önkoşul olan itimat taahhütnamesi imzaladıkları resmi olarak açıklanan 9 potansiyel alıcı arasında bulunduğu öğrenilen Global Menkul Kıymetler AŞ.`nin, Alman bir yatırımcıyla kuracağı konsorsiyumla ihaleye gireceği belirtiliyor.

OYAK`ın partneri merak konusu:
Bu arada, itimat taahhütnamesini imzaladığı bildirilen OYAK`ın potansiyel rakipleri arasında ise Global Menkul Yatırım A.Ş.`nin yanı sıra Koç, Sabancı, Doğuş ve Doğan gibi Türkiye`nin büyük holdingleri bulunuyor. OYAK`ın, ihaleye hangi yabancı şirketle gireceği ise merak konusu olmayı sürdürüyor. Tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alarak kayıt yaptıran yatırımcılar, 12 Şubat`tan itibaren veri odalarına alınmaya başlanacak. Taslak blok satış dokümanı verilecek olan yatırımcılar, bu dokümana ilişkin görüşlerini bildirecekler. 30 Mart`a kadar blok satış dokümantasyonları son haline getirilerek gruplara dağıtılacak. Yatırımcılar, tekliflerini en geç 14 Mayıs`a kadar ÖİB`ye teslim etmek zorunda.
 

Hisse Başarıyla eklendi