Otomobillere kış lastiği zorunlu mu?

12.11.2012 - 08:09 | Son Güncelleme :

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, merak edilen bu soruyu yanıtladı

https://i.bigpara.com/i/55big/349ototrafik.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kış<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ototrafik.jpg"> lastiği takmayana ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlara yönelik olduğunu belirterek, İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak dedi. 

Ilgaz Dağı Tüneli Temel Atma Töreni`nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, kış lastikleri ile ilgili dün Resmi Gazete`de yönetmelik yayımlandığının hatırlatılması üzerine, kış mevsimine girildiğini, dünden bu yana sıcaklığın 10 derece azaldığını belirtti.

Vatandaşların yollarda mağdur olmamaları ve sürücülerin sıkıntı yaşamamaları için tedbirli olunması gerektiğini kaydeden Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün kış şartlarında 7 gün 24 saat karla mücadele ettiğini anlattı.

Buna karşın, özellikle tedbirsiz yola çıkan ağır vasıtalar nedeniyle yolların kolayca kapandığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

``Bu yıldan itibaren 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış şartlarına uygun kar lastiği mecburiyeti getirildi. Bu süreler kış şartlarında değiştirilebilir, öne alınabilir, ertelenebilir.

Şu anda ilk etapta şehirlerarası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsıyor. İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak.

Denetimlerde amaç ceza yazmak değil, vatandaşların tedbirli olup olmadıklarını tespit etmek. Hem onların sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek hem de taşıdıkları yolcuların mağdur olmamasını sağlamak.

Bunun için araçlar durdurulacak, tedbirli olmayan araçlara yol devam izni verilmeyecek. Ama bu konuda ısrar olursa ceza da verilecek. Ceza miktarı 500 liradır.``

 

Hisse Başarıyla eklendi