Otomobil satanlarla ilgili kargaşa bitiyor

29.07.2003 - 09:26 | Son Güncelleme :


Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi`nin (MTV) iptalinin ardından, Maliye Bakanlığı`nın ‘‘yeni yasa çıkaracağız’’ açıklamaları nedeniyle, otomobil satmak isteyenlerin korkulu rüyası haline gelen ‘‘ikinci taksit’’ kargaşası çözülüyor.

Anayasa Mahkemesi`nin iptal kararından sonra, otomobil satışları sırasında alınması zorunlu olan ‘‘Vergi borcu yoktur` belgesi vergi daireleriyle vatandaşlar arasında geçen haftadan bu yana ciddi krize yol açtı. Pek çok vergi dairesi, yasa iptal edilmesine rağmen, bağlı oldukları Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın demeçleri ve Bakanlığın bu konuda kesin bir talimatı olmaması nedeniyle, otomobillerini satacak vatandaşlardan ek MTV`nin ikinci taksidini ödemelerini istiyor.

Vatandaşların ‘‘iptal edilen bir kanunun vergisi nasıl alınır?’’ şikayetlerine rağmen, özellikle İstanbul`daki vergi dairelerinin yasal dayanağı olmadan bu taksitleri tahsil ettiği bildirildi. Maliye Bakanlığı yetkilileri, defterdarlıklar aracılığıyla bütün vergi dairelerine cuma günü bir genelge göndererek. otomobilllerini satacak vatandaşlardan, yeni yasa yürürlüğe girinceye kadar ek MTV`nin ikinci taksidinin alınmamasını istedi. Ancak bu genelgenin ulaşmadığı vergi dairelerinde kargaşanın dün de sürdüğü öğrenildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi