Ortaklık kurmadan önce bu detayları bir kez daha düşünün

13.03.2017 - 15:32 | Son Güncelleme :

Girişimcilik dünyasında kaçınılmaz olan ortaklık şirket fayda sağlayabileceği gibi zarar da verebilir. İşte ortaklık kurarken dikkat etmeniz gerekenler...

https://i.bigpara.com/i/55big/20102015_anlasma.jpg

Girişim dünyasının kaçınılmaz gerçeklerinden birisi de ortaklık kurmak. Hem sermaye hem de fikir alışverişi anlamında işinizi bir ortakla yürütmek size pek çok fayda sağlayabilir. En zor işlerin birlikte üstesinden gelmek ve işi birlikte büyütmek tek başına olmaktansa ortaklarla daha kolay hale gelebiliyor. Ortaklık kurmak kişiden kişiye göre değişen bir kavram. Ortaklığın faydalı olduğu durumlar kadar zararlı olduğu durumlar da yok değil. Ortağınızı doğru seçmeniz hem işlerin rayında gitmesi hem de motivasyon açısından şirkete değer katar. Peki ortaklık kurarken hangi detaylara dikkat edilmeli?

1. ORTAĞINIZI ÇOK İYİ TANIDIĞINIZA EMİN OLUN

Haberin Devamı

Profesyonel iş hayatında hataya düşmemek için ortak olduğunuz insanı çok iyi tanıyor olmanız önemli. Ortak olmayı düşündüğünüz kişinin üniversiteden en yakın arkadaşınız veya çocukluk arkadaşınız olması size çok büyük avantajlar sağlar. Birbirlerini iyi tanıyan ve yeteneklerinin farkında olan arkadaşlar iş konusunda da daha verimli sonuçlar elde ediyor.

2. ORTAĞINIZ İLE HER DETAYI PAYLAŞABİLMENİZ ÖNEMLİ

Ortaklık kurmak işin her sürecinden en az sizin kadar ortağınızın da haberdar olması demek. İşleyişte yaşanan bir sorun veya satışların durumu hakkında ortağınızla düzenli toplantılar ve görüşmeler yapmalı ve ortağınızla açık iletişimde olmayı tercih etmelisiniz.

3. ORTAĞINIZLA BERABER KARAR VERMEYE ÇALIŞIN

Haberin Devamı

Karar verilmesi gereken bir konu hakkında eşit oy hakkına sahip olmak ortaklıkta önemlidir. Ortağınızın onayamadığı bir kararı uygulamak ileride bir sorun olması halinde ortaklığınızın ayrılmasına kadar varabilecek sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ortaklık dengelerine saygı göstermeniz ve bireysel kararlar yerine ortağınızın da dahil olduğu kararlara sadık olmanız gerekli.

4. ORTAĞINIZLA İLETİŞİMİNİZE GÜVENİN

Ortağınızla iletişiminizin güçlü olması şirketin daha iyi bir işleyişe sahip olması demek. Ortağınızla doğru iletişim kurup kuramayacağınıza karar vererek ortaklık seçimi yapmak, yapıcı ve pozitif bir ortaklık için son derece önemli bir konu. Rahat iletişim kurabileceğiniz bir ortak seçmeniz en dikkat etmeniz gereken konulardan biri.

5. ORTAĞINIZLA SÖZLEŞME YAPIN

Haberin Devamı

Ortağınızla sözleşme yapmak çeşitli hal ve yükümlülükler hakkında sizi ve ortağınızı koruma altına alır. İleride yaşanabilecek olan istenmeyen durumlarda sözleşme hem şirketi hem de sizi güvence altına alabilir. Güvendiğiniz bir avukata danışarak ortaklık kurmayı düşündüğünüz kişi ile ortaklık sözleşmesi imzalayabilirsiniz.

 

Hisse Başarıyla eklendi