Orka, Londra’da 2 milyon dolarlık reklam yapacak

07.02.2008 - 09:47 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Damat ve Tween markalı ürünlerini Londra’da 25 noktada satışa sunmaya hazırlanan Orka Group, 2 milyon dolarlık tanıtım kampanyasında Cezayirli manken Samir Mrabet’i kullanacak

AVRUPA, ABD, Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu gibi bölgelerde 50’ye yakın mağazası bulunan Orka Group, 2008 yılında İngiltere’de 20-25 noktada ürünlerini satmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni oluşturulan genel müdürlük bölümüne Dr. Fatih Anıl’ın atanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, bu yıl Milano ve Londra pazarıyla ilgili önemli çalışmalar yapacaklarını, Londra’da tanıtım için 2 milyon dolar harcayacaklarını ve 20-25 noktada olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Özellikle Tween markasının Avrupa’da yeni logosu ve imajı ile Türkiye’nin tanıtımına da önemli katkı sunacağına dikkat çeken Arar, İngiltere’deki tanıtım etkinliklerinde de üç sezondur birlikte çalıştıkları Samir Mrabet isimli mankenle çalışacak. Arar, Cezayir asıllı Mrabet’in yer aldığı katalogların yurtdışında büyük ilgi çektiğini söyledi.

Sırada Meksika var

KISA vadede 25 satış noktası hedefleyen Orka Group, uzun vadede ise bu rakamı 100’e çıkarma düşüncesinde. Yine bu yıl içinde Londra’nın Bond Street bölgesinde bir de mağaza açacaklarını bildiren Arar, 2008’de İngiltere’nin yanı sıra Ürdün, Romanya, Almanya ve Körfez ülkelerinde mağaza zincirine yeni halkalar ekleyeceklerini açıkladı. Türkiye’ye komşu ülkelerde bu yıl 10 mağaza açacaklarını, Meksika’da bir mağaza kurmak için de görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Arar, 2008 yılında yurtdışı operasyonlardan 10 milyon dolar civarında ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Markalarının erkek giyimi denince ilk akla gelen isimler arasında olmasını istediklerini belirten Arar, bu amaçla bir “Golden team-Altın takım” oluşturduklarını da belirtti.

Üstünde güneş batmayan marka

ORKA Group Genel Müdürü Fatin Anıl da Beymen’de, Orjin Group’ta çalıştığını ve en son da telekomünikasyon firması C5 Mobile firmasında görev yaptığını, aynı zamanda Doğuş Üniversitesi’nde ders verdiğini söyledi. Anıl, “Aslında sektörden biraz çekilmiştim. Ancak buraya geldiğimde şunu gördüm; herkes markayla yatıp kalkıyor, çalışanların hepsi markaları seviyor. Benim en büyük hayalim, üzerinde güneş batmayan bir marka... Onu da burada görüyorum’’ dedi. Anıl, genel müdürlük birimi ile grubun daha fazla kurumsallaşacağına inandığını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi