Organize tarım bölgeleri kuruluyor

21.07.2003 - 08:44 | Son Güncelleme :


Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Türkiye`de tarım sektöründe yatırım hamlesini başlatabilmek için, organize tarım bölgelerinin kurulmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakan Güçlü, İzmir`in Seferihisar İlçesi`nde Yaşar Topluluğu`na Grubu`na ait Hedef Çiftliği`nde incelemelerde bulundu.

Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda sanayi alanında faaliyet göstermiş, başarılı olmuş müteşebbislerin, özellikle hayvancılığa ve tohumculuğa yönelik yeni projeler üretmesi ve bunu bir biçimde hayata geçirmesinin, kendisini sevindirdiğini kaydetti.

Türkiye tarımında yatırım hamlesi başlatabilmek için organize tarım bölgelerinin kurulmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Bakan Güçlü, şöyle devam etti:

Organize tarım bölgeleri doğrudan doğruya yatırım, üretim, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasının yer alacağı bölgeler olacak. Bunların kurulabilmesi için teşvik edici unsurların büyüklükleri ve yeriyle ilgili yasal çalışma tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir açıklama yapacağız. 2002 yılında tarım sektöründe başlayan canlanmanın, 2004`de daha da artacağını ümit ediyorum.
 

Hisse Başarıyla eklendi