Organik Gıdalara İlgi Artıyor

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Araştırma Görevlisi Mustafa Bayram: -Hiçbir Katkı Maddesi İçermeyen Organik Gıdalar, Marketlere Kadar Girdi Ve Bunlara Olan Talep De Sürekli Artış Gösteriyor


GAZİANTEP (A.A) - 13.12.2000 - Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Bayram, hiçbir katkı maddesi içermeyen organik gıdaların marketlere kadar girdiğini ve bunlara olan talebin de sürekli artış gösterdiğini belirtti. Bayram, A.A muhabirine, bütün ülkelerde geriye dönük, geleneksel, ancak yeni zirai yetiştirme ve gıda işleme yöntemleri konusundaki çalışmalara hız verildiğini söyledi. Özellikle son zamanlarda organik gıda olarak adlandırılan ve yetiştirilmesinde hiçbir katkı, kimyasal ve hormon kullanılmayan gıdaların artık marketlere kadar girdiğini ifade eden Bayram, Organik gıda, sağlık sorunlarına neden olabilecek türden ürün yetiştirmeler ve işlemelerine alternatif olarak ortaya çıkmaktadır dedi. Bayram, organik gıdalar olarak sınıflandırılan gıdaların, ilaç ve destekleyiciler kullanılmayarak tamamen doğal ortamda, doğanın şartlarına dayanabilecek özelliklere sahip yetiştirildiğini, bunların tüm hastalıklara ve zararlılara karşı koyabildiğini ve insan sağlığını da olumlu yönde etkilediğini kaydetti. Organik gıdalara, sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle artan bir talep olduğunu anımsatan Bayram, Tüketici bilincinin artması ve refah düzeyinin yükselmesi, fiyatı diğerlerine göre daha pahalı olan organik gıdalara talebi artıracak. Tüketici sağlığını korurken, üretici daha fazla kazanma fırsatı bulacak diye konuştu. Bayram, yemek için yaşamak değil, yaşamak için yemek düşüncesinin sağlıklı ve dengeli beslenmenin ana kuralı haline geldiğini de sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi