Oral’dan vergi indirimi sinyali

06.03.2002 - 08:49 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Sümer Oral`ın 4 yıl içinde peyderpey bir vergi indirimine gidilebileceğini söylediği bildirildi


Maliye Bakanı Sümer Oral`ın 4 yıl içinde peyderpey bir vergi indirimine gidilebileceğini söylediği bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde (TOBB) Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun ekonomik ve sosyal sorunlarını tartışmak amacıyla yapılan toplantıda Bakan Oral`ın, Türkiye`nin durumunun ortada olduğunu ve bütçeyi sarsmayı istemediklerini dile getirdiği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen`in de daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki tüm valilere bir genelge göndererek bütün oda ve borsaların sorunlarının belirlenmesini istediğini hatırlatarak, bu genelgeyi yenileyeceklerini bildirdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Yücelen`in söz konusu genelgede bölgede yatırım ve istihdam olanaklarının araştırılmasını kapsadığını da ifade ettiği kaydedildi.

Öte yandan, toplantının sonunda oda ve borsa başkanları ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Başbakan Bülent Ecevit ile görüşmek üzere Başbakanlık`a geldiler.

Bu arada, Odalar Birliği`nde bugün gerçekleştirilen toplantının sonunda Başbakan Ecevit`e sunulmak üzere bir sonuç bildirgesi hazırlandığı öğrenildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi