Opel Türkiye`nin `Isuzu` Projesi De Suya Düştü

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Opel tesislerinin bulunduğu Torbalı ilçesinde 50 bin metrekare yer satın alarak burada Isuzu markasıyla yıllık 15 bin adet hafif ticari araç üretmeyi planlayan Opel Türkiye, GM`nin kapatma kararı nedeniyle bu projesini de gerçekleştiremeyecek.

Opel Türkiye Satınalma İthalat ve Lojistik Müdürü Mehmet Bezal, yapmayı düşündükleri projenin uzun vadeli olduğu için şu an gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Türkiye`de Isuzu`nun ağır ticari araçlarını Anadolu Grubu`nun ürettiğini hatırlatan Bezal, şunları söyledi:

Biz de Isuzu markasıyla hafif ticari araçlar üretecektik. Yine Torbalı`dan 50 bin metrekare arsa aldık. Amacımız araba stoklamak, stoklama sahasını büyütmek ve ileride yatırım gerçekleşirse büyüme imkanını sağlamaktı. Isuzu projesi, yıllık 15 bin adetlik bir araç üretimini kapsıyordu. Ancak proje yapılabilir olmadı. Üretim sayıları yeterli gelmedi. Artık böyle bir çalışmamız yok. General Motors`un Türkiye`de üretimi Isuzu markası üzerine yoğunlaştırması da sözkonusu değil.
Merkezi Japonya`da bulunan Isuzu Motor Ltd. firmasının yüzde 49`u General Motors`un elinde bulunuyor.(DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi