OPEC toplantısı ertelendi

02.07.2021 - 09:54 | Son Güncelleme :

Dün yapılması planlanan OPEC+ toplantısı Birleşik Arap Emirlikleri'nin yeni teklifi kabul etmemesi üzerine bugüne ertelendi.

https://i.bigpara.com/i/55big/02062016_opec_650.jpg

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın da dahil olduğu onunla birlikte hareket eden ülkelerin (OPEC+) dün yapması planlanan toplantısı Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) üretimde yapılan kesintilerin hemen gevşetilmesi ve 2022'ye kadar uzatılması teklifini kabul etmemesi üzerine bugüne ertelendi.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

OPEC+ kaynakları örgüt içerisinde en fazla üretim seviyesine sahip iki ülke olan Suudi Arabistan ve Rusya'nın bu yılın Ağustos-Aralık aylarında petrol üretimini günlük 0.4 milyon varil artırma konusunda ön anlaşmaya vardıklarını söylemişlerdi.

Geçtiğimiz sene koronavirüs salgını nedeniyle petrol talebinde ciddi azalma yaşanmış ve OPEC+ geçtiğimiz sene Mayıs ayından itibaren üretimde günde 10 milyon varil kesintiye gitme konusunda anlaşmıştı. Kesintilerin Nisan 2022'ye kadar azalarak devam etmesi planlanırken şu anda kesintiler günde 5.8 milyon varil seviyesinde.

 

Hisse Başarıyla eklendi