Öne çıkan öğrenciye 150 bin dolar

15.05.2014 - 10:53 | Son Güncelleme :

150 bin dolarlık destek girişimci öğrencileri bekliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/girisimci_650_3.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/girisimci11.jpg">

Öğrenci girişimcilere büyük fırsat, Dünya çapında gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik yarışması olan GSEA girişimiyle ön plana çıkan öğrenciye 150 bin dolar değerinde ödül verecek.

Girişimci ruha sahip Türk öğrenciler için kaçırılmayacak bir fırsat... Dünya çapında yaklaşık 40 ülkeden 10 bin üyesi olan  ve Türkiye şubesiyle de girişimcilik kültürünü geliştirmeyi amaçlayan global girişimcilik ağı Entrepreneurs Organization (EO) öğrenci statüsündeki girişimcilere yönelik düzenlediği Global Student Entrepreneur Awards'ın (GSEA) Türkiye ayağı çalışmalarına başladı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

GSEA Dünya çapında bu alanda düzenlenen en prestijli yarışma olarak biliniyor. Son katılım tarihi 30 Eylül olan yarışmanın Türkiye ayağında birinci olacak öğrencinin ödülü ise 15 bin lira. Amerika Washington DC’de düzenlenecek olan büyük finalde 25 ülkeden gelecek girişimcilerle yarışacak olan Türkiye birincisi burada da birinci olursa 150 bin dolarlık büyük ödülün sahibi olacak.

Katılım Şartları

1998 Yılında ilk kez organize edilen ve öğrencilik hayatı süresi içinde bir girişimcilik örneği sergilemiş öğrencilere yönelik düzenlenen en kapsamlı yarışma olan GSEA’ya Lise, Üniversite ve Lisansüstü öğrenimine devam eden öğrenciler katılım sağlayabiliyor. dunya.com haberine göre; aha çok öğrencinin girişimcilik örneği sergilemesi amaçlanan yarışmada sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartların uygulandığı girişimlerin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

“Girişimciliğin Gelişmesi Türkiye Ekonomisi İçin Oldukça Önemli”

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Entrepreneurs Organization Türkiye Başkanı Can Bayraktar yarışmayla ve girişimcilikle ilgili   Halen dünyaya göre daha geride olsak da, girişimcilerin yüzde 58’i yeni bir işe atılmayı düşünüyor. Bu Türkiye için önemli rakamdır. Türkiye girişimcilik anlamında çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Özellikle inovasyon konusunda eğitim ve vizyon açısından önceki kuşakları aşan bir genç nüfusumuz var. Ve gençler günümüzde girişimciliğin gereklerini farkında. EO bu konuda önemli bir inisiyatif üstleniyor: Dünyada GSEA olarak bilinen öğrenci girişimcilere yönelik yarışma iki yıldır Türkiye’de de düzenleniyor. Girişimci öğrencilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz  sözlerini aktardı.

 

Hisse Başarıyla eklendi