Once Nisan Sonra Nikah.

27.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ozellestirmeden sorumluDevlet Bakani Yalova, birlesmeye hazirlanan Koc, Sabanci, Dogus ve Cukurova gruplarinin ozellestirilecek THY ile nisanlanabilecegini soyledi. Hukumetin ozellestirmeden sorumlu Devlet Bakani Yuksel Yalova, birlesmeye hazirlanan Koc, Sabanci, Dogus ve Cukurova gibi buyuk holdinglerin patronlarina, "Gelin nikahinizi ben kiyayim" cagrisi yapti. Birlesme formulunu olarak ozetleyen Yalova, Haziran- Eylul aylarinda ozellestirilecek Turk Hava Yollari ile nisan toreninin yapilabilecegini acikladi. Yalova ayrica yuzde 15`i halka arz edilen TUPRAS ozellestirmesinin ornek bir model olusturdugunu ve toplum tarafindan benimsendigini belirterek, ayni modeli THY`nin ozellestirilmesinde de deneyeceklerini acikladi. Yalova, TUPRAS`in halka arzindan dolayi 1 milyar dolar gelir beklediklerini bildirdi. Yalova, patronlara yaptigi nikah cagrisini soyle anlatti: "Sabanci, Koc, Dogus, Cukurova gibi buyuk gruplarin birlesme hazirliklari icinde oldugunu goruyoruz. Gelsinler ben onlari evlendireyim. Once onlari nisanlayayim sonra nikahlarini kiyariz. Biliyorsunuz toplu sunnet donemi gecti, su anda toplu nikah donemini yasiyoruz. Bunun gereklerini yerine getirmek durumundayiz."
Yalova, patronlari ozellikle evlenmeye davet ederken, onerilerini soyle siraladi:
1- Bankacilikta sinerji yaratacak birlesmeye gitmek zorundadirlar. Mevcut bankalarin yabanci bankalarla rekabete hazir olmalari gerekir.
2- Gelsinler havayolu alaninda birlessinler. Buyuk havayolu sirketleri ittifak icinde THY ile evlenmeyi hayal ederken bizim yerli kuruluslarimizin buna seyirci kalmasi ulusal ekonomimiz acisindan kayip olur. (SABAH)


 

Hisse Başarıyla eklendi