Önal: İstikrar Programı, Öngördüğümüz Hedefin Önünde Gidecek

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Devlet Bakanı Önal: İstikrar Programı, Öngördüğümüz Hedefin Önünde Gidecek -Program Bittiğinde Bırakın Kopenhag Kriterlerini, Parasal Birlik Bakımından Maastrich Kiriterlerini Gerçekleştirecek Duruma Geliriz

ANKARA (A.A) - 08.11.2000 - Devlet Bakanı Recep Önal, ekonomik istekrar programının öngörülen hedefin önünde gittiğini söyledi. DSP Grup toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önal, bugün açıklanacak Katılım Ortaklığı Belgesi`ne göre, ekonomik kriterler için bir takvim verilip, verilmeyeceğini soran bir gazeteciye, belgenin kendi içinde bir takvim içerdiğini belirtti. 3 yıllık Ekonomik İstikrar Programı`nın hükümetin öngörülen hedeflerinin de önünde gittiğine işaret eden Önal, Biz daha hızlı gideceğiz dedi. TBMM`nin yasaları çıkarmaya başlar başlamaz ekonomi açısından önemli düzenlemelerin gerçekleştirileceğini kaydeden Önal, 3 bankanın özerkleştirilmesini amaçlayan tasarının en kısa zamandan komisyondan geçirilerek, Genel Kurul`da görüşüleceğini bildirdi.

Önal, 2003 yılı itibarıyla Türkiye, ekonomik kriterler açısından AB`a hazırdır denilebilir mi? sorusuna karşılık, Biz iddiamızı söyledik. Ekonomik İstikrar Programı bittiğinde bırakın Kopenhag kriterlerini, parasal birlik bakımından Maastricha kriterlerini gerçekleştirecek duruma gelecek şekilde düzenleme yapıyoruz dedi. DYP`nin bankalar konusunda bir gensoru vereceğini hatırlatan bir gazeteciye, gensorunun verilebileceğini, ancak kendilerinin verilmeyecek hiçbir hesabı bulunmadığını belirten Önal, şöyle dedi: Herşey kanuna dayanmaktadır. Verilmiş izinlerde hiçbirimizin imzası yoktur. Hem mevduat kabul izinlerinde hem şube hem de banka izinlerinde... Kendi iç problemleri var. Kamuoyunu saptırmak için bunları yapıyorlar.
 

Hisse Başarıyla eklendi