Ömer İzgi, Kılpayı Meclis Başkanı

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TBMM Başkanlığı`na MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi seçildi. TBMM Genel Kurulu`nda dün yapılan 4. tur oylamaya 533 milletvekili katıldı. MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi 264 oyla Meclis Başkanı seçilirken, diğer aday ANAP Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu 262 oy aldı. Oylama sonucunda 7 oy da iptal edildi. Yaklaşık bir saat süren sayım süresince TBMM Genel Kurulu heyecanlı bir bekleyişe sahne oldu. Sayım komisyonunun ANAP`lı üyesi Yücel Seçkiner, başta MHP`li İdare Amiri Ahmet Çakar olmak üzere bazı MHP`lilerin, sayımı izleme isteklerine karşı çıktı.


Seçkiner birleşimi yöneten Başkanvekili Murat Sökmenoğlu`ndan milletvekillerinin sayımın yapıldığı sıralara yaklaşmamalarını istedi. Uyarılar üzerine milletvekilleri kendi sıralarına dönmek zorunda kaldı. Daha önceki turlara göre uzun süren sayımın sonlarına doğru İzgi`nin önde olduğunu öğrenen MHP`liler birbirlerini kutlamaya başlarken, ANAP sıralarına da sessizlik hakim oldu. Birleşimi yöneten Başkanvekili Sökmenoğlu, sonucu milletvekillerinin alkışları arasında açıkladı. Sökmenoğlu, İzgi`ye ``hayırlı olsun`` dileğinde bulunduktan sonra, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Vekili olduğunu da anımsattı. ANAP`lı aday Başesgioğlu, sonucun açıklanmasından sonra yerinden kalkarak İzgi`yi kutladı. Başesgioğlu`nu ANAP`ın diğer grup başkanvekilleri Zeki Çakan ile Beyhan Aslan izledi. İzgi, Genel Kurul`da diğer milletvekillerinin kutlamalarını da kabul etti.


HUKUKÇU BAŞKAN;

TBMM Başkanlığı`na seçilen MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi, Konya`nın Doğanhisar ilçesinde 1940 yılında dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun olan İzgi, aynı fakültede Medeni Hukuk alanında master yaptı. Tatbikatta hukuk davaları, Tazminat Davaları, Seçim kanunları (Anayasa, Siyasi Partiler kanunu, Milletvekili Seçim Yasası, Seçimlerin Temel Hükümleri) adlı eserleri yayımlandı. Ömer İzgi, Başbakanlık Başuzmanlığı, serbest avukatlık, Muhafazakar Parti Kurucu Üyeliği, MÇP Genel Sekreter Yardımcılığı, MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve MHP Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.
18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde MHP Konya Milletvekili olarak Parlamentoya giren ve MHP Grup Başkanvekilliği görevini üstlenen İzgi, evli ve 4 çocuk babası.


BAHÇELİ; HAYIRLI OLSUN;

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Ömer İzgi`nin TBMM Başkanlığı`na seçilmesinin, Türk Milleti`ne ve TBMM`ye hayırlı olmasını diledi. Bahçeli, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, `Meclis başkanını seçilmiştir, yeni bir çalışma dönemi başlamıştır. Milletimize ve TBMM`ye hayırlara vesile olmasını dilerim` dedi.(FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi