Olmazsa Olmaz!

28.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ozellestirme idaresi Baskani UgurBayar, ozellestirmede ilk asamada gerceklestirilecek birkac basarili uygulamanin ardindan gerisinin gelecegini kaydederek, `bunun en buyuk tespiti Petrol Ofisi`nde olacak. Yuksek katilim olacagini, uygun fiyata satilacagini dusunuyorum` dedi. Bayar Turkiye`nin ozellestirmeyi duzgun yapmamasi gibi bir sansinin olmadigini belirterek, `Onumuzde engel yok. Yatirimcilarimuz musterih olsunlar ihalelere katilsinlar` cagrisinda bulundu. 2000 ozellestirme programinin diger yillardan farkli oldugunu ifade eden Bayar `Turkiye hakikaten, ozellestirme olmazsa olmaz noktasina geldi` dedi. bayar, ozellestirme programinin uygulanmasi icin calismalarin surdugunu ve ucer aylik donemler itibariyle ilan ettikleri program cercevesinde sirketleri satisa cikardiklarini soyledi.
17 Kasim`da start: Petrol Ofisi`nin (POAS) yuzde 51 oranindaki hissenin blok satisi icin 17 Kasim`da ilana cikarilacaklarini animsatan Bayar, daha sonra TUPRAS`in yurtici ve yurtdisi halka arzinin gelecegini bildirdi. Bayar, `Ozellestirmede benim inancim, bir-iki buyuk basari lazim. 1998 basinda oldugu gibi GSM Lisansi devri, Is Bankasi ve sonra iptal edilen Petrol Ofisi gibi... O havanin yakalanmasi lazim ki, bu islerin gerisi gelsin. Siyasi istikrar var gozukuyor. Yuksek kurul bize bu yetki ve destegi verdi` diye konustu.
Tupras`in halka arziyla ilgili olarak ise Bayar sunlari soyledi: `Turkiye`de halka aciklik orani, yani islem goren hisse miktari bir milyar dolar olan iki tane sirketi var. Bugun Yunanistan`in 12 sirketinin halka aciklik orani bir milyar dolarin uzerinde. Onun icin Tupras`ta milyar dolarlik bir is yapabilme cabasi icindeyiz ki, Turkiye`de sermaye piyasalarinda milyar dolarlik sirketler olsun. bunlar cok onemli kilometre taslari. Bunlarin bir an evvel yapilmasi icin calisiyoruz.` Tupras`in yuzde 15-20 oraninda hissesinin gelecek yilin ilk ceyreginde yurtici-yurtdisi halka arzi ongoruluyor. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi