Olağanüstü fiyat hareketleri için SPK’ya başvurdu

12.02.2018 - 10:33 | Son Güncelleme :

KİPA, borsadaki hisselerinde yaşanan olağanüstü hareketlilik karşısında Sermaye Piyasası Kurulu'na incelenme başvurusu yaptı.

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_111112.jpg

Bigpara

MİGROS’un İzmirli KİPA’yı 2016 Haziran’da Tesco’dan 302 milyon liraya satın almıştı. Migros, Kipa’nın yaklaşık yüzde 3.75 olan fiili dolaşımdaki pay oranının oldukça düşük olması ile bir borsa şirketi olarak varlığını devam ettirmesinin ortaya çıkardığı zorluk ve maliyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla borsa kotundan çıkarılmasını değerlendiriyordu. Ancak geçen hafta Kipa’nın olağanüstü genel kurulunda konuya ilişkin yapılan oylamada, “oybirliği ile Kipa’nın borsa kotundan çıkarılmamasına karar verildi.” Bu karar KİPA hisselerine yükseliş olarak yansıdı. KİPA hisseleri geçen hafta önce 3.48 liraya kadar yükseldi ardından cuma günü 4.80 lira görüldü. Geçen haftaki kapanış 3.97 liradan yapıldı. Bu olağanüstü hareket dikkat çekti. 

KAP’A AÇIKLADI

Haberin Devamı

KİPA’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Şirketimiz pay fiyatında son günlerde meydana gelen olağanüstü fiyat/miktar hareketlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca incelenmesi talebiyle Şirketimizce Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmuştur. Konu hakkındaki gelişmeler ilgili mevzuat hükümleri uyarınca kamuya duyurulacaktır” denildi.

Ödenmiş sermayesi 1.33 milyar lira olan Kipa’da Migros yüzde 96.25 hissedar. Geriye kalan yüzde 3.75 hisse ise borsada işlem görüyor.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi