Okuyan Yüce Divan yolcusu

09.07.2003 - 10:37 | Son Güncelleme :


İlk raporunu geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı`na sunan Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, hakkında soruşturma komisyonu kurulacak ve Yüce Divan yolu açılacak ilk siyasiyi de belirledi. Sağlık alanına ilişkin alt komisyon raporunu görüşen komisyon, ANAP`lı Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan hakkında üç soruşturma komisyonu kurulmasını kararlaştırdı.

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu `ek raporlar` üzerindeki mesaisini dün de devam ettirdi.

Alt komisyonlardan gelen raporları tek tek inceleyen komisyon, ilk olarak sağlık sektörüne ilişkin alt komisyon raporunu gündemine aldı. Bu rapor üzerindeki değerlendirmesini tamamlayan komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ANAP`lı Yaşar Okuyan hakkında `otomasyon ihaleleri`, `SSK`daki neşter operasyonu` ve `ilaç alımları` konularında toplam üç soruşturma komisyonu kurulmasını karara bağladı.

Bürokratlara suç duyurusu

Yaşar Okuyan dönemini de mercek altına alan komisyon, o dönemde görev yapan bazı bürokratlar için de suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Ancak bu bürokratların kimler olacağı konusundaki çalışmanın bir-iki gün daha devam edeceği bildirildi.

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nun çalışmalarının odaklandığı bankacılık sektörüne ilişkin alt komisyon raporunun ise bugün üst komisyonda ele alınarak tartışılması bekleniyor. Bu raporun, bankacılık sektöründeki yolsuzlukların fotoğrafını ortaya koyacağı belirtiliyor. Bu raporda haklarında soruşturma açılacak siyasiler arasında Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, Güneş Taner, Recep Önal`ın adı geçiyor. BDDK eski Başkanı Zekeriya Temizel için ise İmar Bankası`nın devri konusunda Hazine`ye ek yük getiren birleşmeye (Bank Trasid Depozit olayı) göz yumduğu için ağır cezada yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulunulması bekleniyor.


 

Hisse Başarıyla eklendi