Okul telaşı başladı

29.08.2007 - 10:22 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Okulların açılmasına kısa süre kala veliler, çocukların giyeceği forma ve önlükler için mağazalar ve alışveriş merkezlerini dolaşmaya başladı. Önlük fiyatları mağazalarda 19-46 YTL arasında değişiyor.
Büyük alışveriş merkezlerinde ise polyester önlükler için en düşük 3.90 YTL, pantolon için 5.25 YTL, ayakkabı için 8.90 YTL ödeyerek giysi için toplam 17.15 YTL ayrılması mümkün.
Bazı veliler, çok düşük fiyatlarla satılan polyesterden yapılan okul kıyafetlerini sağlıksız bulurken, düşük gelir grubundaki veliler maddi açıdan ancak bu ürünleri almaya güçlerinin yettiğini ifade ediyorlar.


`Bütçeler zorlanacak`

Daha kaliteli ürün almak isteyen velilerin ise önlük, pantolon ve ayakkabı için ortalama 60 YTL`yi gözden çıkarması gerekiyor. Giyim alışverişinin yanı sıra kırtasiye, kitap, okul ücreti, servis, yemek için yapılacak harcamalar da eklendiğinde, okul masrafının velilerin bütçesini zorlayacağı görülüyor.
Bu arada piyasanın durgunluğundan şikâyet eden mağaza sahipleri, okulların açılmasına bir hafta kala işlerin yoğunlaşmasını bekliyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi