Öğrencilere dizüstü bilgisayar mecburiyeti

12.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


İngiltere`deki Warwick Üniversitesi yönetiminin 2003 yılına kadar bütün öğrencilerin bir laptop (dizüstü) bilgisayar sahibi olması teklifi tartışma yarattı. Plana göre 2003`e kadar bütün öğrencilerin bir taşınabilir bilgisayar alması öngörülüyor. Öğrenci birliği ise bunun dijital ayrımcılığa neden olacağı görüşünde...


Öğrenciyi maddi olarak zorlar

Planın çok heyecan verici olduğunu kabul eden öğrenci birliği başkanı, öğrencilerin okula gidebilmek için laptop`u olması mecburiyetinin elitist bir fikir olduğunu düşünüyor. Özellikle okumak için yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin laptop sahibi olmak konusunda maddi olarak zorlanacağı belirtiliyor. Okul yönetimi bunun şimdilik tartışılmaya açılan bir fikir olduğunu söylese de, öğrenciler planın uygulamaya çoktan konulduğunu iddia ediyor. Öğrenci odalarına network kablolarının çekilmeye başladığını ve bunun için her öğrenciden bilgisayarı olsun ya da olmasın 5 pound alındığını belirten öğrenci birliği lideri Bunun sadece bir fikir değil uygulanan bir plan olduğunu söylüyor.


Üniversite yönetimi: Sadece bir teklif:

Üniversite yönetimi ise öğrenci birliğinin görüşlerine kesinlikle katılmıyor. Bu, sadece bir teklif, kesinlikle bir plan değil diyen basın sözcüsü, laptop`ların okulun teknoloji programının bir parçası olduğunu ve amacının dijital ayrımcılığa yol açmak olmadığını ifade ediyor. Gündeme gelen programda, her öğrencinin bir laptop`u olmasının yanısıra, her öğrencinin derslere kayıt olabileceği, online kütüphaneyi ve e-eğitim kaynaklarını kullanabileceği bir portali olması planlanıyor. Öğrencilerinin yüzde 70`inin zaten kendi bilgisayarları olduğunu belirten sözcü, bilgisayarı olmayan ve satın almak isteyenlere de uygun koşullarda kredi verildiğini belirtiyor. Bilgisayar fiyatlarının düşmesinin de laptop almayı kolaylaştıracağı ifade ediliyor. Öğrenci birliği ise teklifi Mart ayında düzenlenecek bir forumda tartışmaya açmayı planlıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi